Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 4’üsü düzenlenecek olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı bu yıl tüm dünyada sağlık problemi haline gelen Covid-19 nedeniyle online platformda gerçekleştirilecek.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri yaptıkları açıklamada, “ Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle online platformda gerçekleştirilecek. 100’den fazla firmanın katılması beklenen fuarda katılımcılar görsellerini, broşürlerini ve kendi firmalarıyla ilgili her şeyini sergileyecekler. Online ortamda firmalar randevu alarak iş toplantıları da gerçekleştirecekler” dedi.

ONLİNE PLATFORMDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Organizasyonun büyük ilgi gördüğünü belirten yetkililer, “Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, Trakya Bölgesinde bir ilk olarak 2017 yılında 40 katılımcı firma ile düzenlendi. Fuar, bölgede gerçekleştirilen ilk endüstriyel fuar olma özelliğini taşımakta. Düzenlenen fuarda metal, makine, alüminyum, elektrik, elektronik, plastik ve ambalaj gibi sektörlerde üretim yapan firmalar yer aldı. Fuar organizasyonu sonrası hem katılımcı firmalardan hem de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan diğer firmalardan alınan olumlu geri dönüşler neticesinde bölgemizin böyle bir organizasyona büyük bir ihtiyaç duyduğu gözlemlendi.

2018’de ikincisi gerçekleştirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı ile bölgede bulunan küçük ve ortak ölçekli KOBİ’lerin, büyük ölçekli firmalar ile iş birliği içerisinde olmaları ve büyük firmaların bölgede bulunan yan sanayi sektörlerini tanımaları, böylelikle bölgesel tedarik zincirinin oluşması amaçlandı.

10-12 Ekim 2018 tarihinde, Çerkezköy Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen fuara metal, makine, alüminyum, elektrik elektronik, plastik, ambalaj üzerine üretim yapan 43 firma katıldı. Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuar, 5 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.25-28 Eylül 2019 tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazar Yerinde üçüncüsü düzenlenen fuar prestijli bir yenilikle kapılarını araladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yurtiçi Fuar Takvimi’nde yer alan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı bu yenilikle adını ulusal arenada en çok tercih edilen fuarların arasına yazdırmış oldu.Geçen sene 100’den fazla katılımcı ile 8 bin metrekareyi geçen bir alanda gerçekleştirilen fuar, bu yıl tüm dünyanın sağlık problemi haline gelen Covid-19 nedeni ile Online Platformda gerçekleştirilecektir” dedi.