Kapaklı Gazetesi - Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapılacak alt ve üstyapı çalışmaları ile ilgili projelerin detaylarını sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere aktarmaya devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Salı günü akşamı Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek, yapılacak çalışmaları anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Başkan Akay, 2021 yılında Çerkezköy’ün iki ana damarı olan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yürütülecek çalışmaları anlattı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi olarak koordineli bir şekilde hem altyapı, hem üstyapı çalışmasına başlanacağını belirten Akay, çalışmalar kapsamında her iki caddede 3 kurumun yaklaşık 75 milyon TL civarında bir yatırımının olacağını belirtti.

2022 NİSAN AYINDA TAMAMLANACAK

Akay, TESKİ’nin kanalizasyon hattı, içme suyu hattı, yağmur su hattı çalışmalarının olacağını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 290 araçlık tam otomatik Meydan Altı Otoparkını yapacağını, Çerkezköy Belediyesi’nin ise peyzaj ve üstyapı düzenlemeleri ile Kent Meydanı düzenlemesini hayata geçireceğini belirterek, 2021 Mart ayında başlanacak çalışmaların 2022 Nisan ayında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

‘’DAHA MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK’’

Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yaklaşık 1 yıl sürecek çalışmalar kapsamında esnaf ve vatandaşların zaman zaman sıkıntılar çekeceğini belirten Başkan Akay, “He iki caddemizde hem altyapı, hem üstyapı ile ilgili yatırımlar, çalışmalar olacak. Kızılpınar’da gördük altyapı çalışmalarının ne kadar sıkıntılı olduğunu. Burada da elbet sıkıntılar olacak. Esnaflarımızdan, vatandaşlarımızdan çalışmalar boyunca anlayış ve hoş görü bekliyoruz. Her iki caddemizde çalışmalar bittiğinde Çerkezköy’ün iki ana caddesi modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

‘’ÇIKMALAR, TAŞMALAR KALKACAK’’

Üstyapı çalışmaları kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddelerinde imar mevzuatına aykırı yapılan bodrum çıkmalarının kaldırılacağını, kaldırıma taşmaların önüne geçileceğini, kapalı çıkmaların kaldırılacağını, tabela ve reklam kirliliğinin ortadan kalkacağını, cadde üzerinde bulunan altyapı kutularının deplasesinin yapılacağını belirten Akay, ayrıca bisiklet yolu yapılacağını ifade etti.

‘’KOLAYLIKLAR VE BAŞARILAR DİLİYORUM’’

Yatırım projelerini İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte dinleyen CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Başkanımızın ve Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı ve hayata geçireceği projeler büyük ve güzel projeler. İnşallah biran önce başlanır ve tamamlanır. Şimdiden Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ediyor, Belediye Başkanımıza başarılar ve kolaylıklar diliyorum. İlçe Teşkilatımızı ziyaret edip, projeler bizlerle paylaştığı için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

‘’HERKESİ DİNLEYECEĞİZ’’

CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez’e temennileri ve destekleri için teşekkür eden Belediye Başkan Vahap Akay, kısa süre içerisinde iki caddedeki esnaf ve iş yeri sahipleri ile de toplantılar yaparak bilgilendirmelerde bulunacaklarını söyledi. Bu noktada her kurumun ve kişinin görüş, öneri, düşüncelerine açık olduklarını belirten Akay, “Ortak akıl ile hayata geçirmeyi planladığımız projelerimize sivil toplum örgütlerinin, odalarımızın, esnaflarımızın, vatandaşlarımızın katkı sunmalarını, fikir, öneri, düşüncelerini bizlerle paylaşmasını istiyoruz. Kısa sürede her iki caddemizde bulunan esnaf ve sanatkarlarımız ile, iş yeri sahiplerimiz ile toplantılar yaparak bilgilendirmede bulunacağız ve onların görüşlerini, düşüncelerini alacağız. Bu noktayı ben çok önemsiyorum. Ortak akıl ile hareket ederek projelerimizi geliştirip, hayata geçireceğiz” sözlerini kaydetti.