Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş.’de asgari ücreti, yol ve yemek ile birlikte 3 bin 550 TL olarak belirledik. Kazandıran deneyimleyebilirsiniz. Bu ücrete ikramiyeler ve sosyal haklar da ilave edilecektir” dedi.

"ZOR BİR YIL GEÇİRDİK"

Bu zor dönemde görev yapan herkese teşekkür eden başkan Akay, "Çerkezköy Belediyesi’nin bir kısım çalışanı şu anda burada. Hala mesaisinin başında, nöbetinin başında olan çalışma arkadaşlarımız var. Onlara da buradan bugünkü duygularımızı sizlerin vasıtasıyla aktarmak için buradayız. 2020 yılı hepimizin bildiği gibi tüm dünya için, ülkemiz için, Çerkezköy’ümüz için zorlu bir yıldı. Zor şartlarda bir yıl geçirdik. En önemli konumuzun sağlık olduğunun farkına vardığımız kötü bir yılı geride bırakıyoruz. Bu kapsamda sağlık çalışanlarımıza şükran borcumuz var. Onlara sevgilerimizi saygılarımızı gönderiyoruz. Ancak, yine 2020 yılında her türlü sağlık ve zor şartlara rağmen, vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışan Belediye çalışanlarımızı da unutmamak gerekiyor. Bu vesile ile bu zor dönemde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"MAAŞLARI ZAMANINDA ÖDEMEK İLK İŞİMİZ OLDU"

Son 7 yılda önceliklerinin, çalışanların maaşlarının şartlar ne olursa olsun zamanında ödenmesi konusu olduğunu kaydeden Başkan Vahap Akay, “İlk işimiz hak edilen alın terinin karşılığı olan maaşların zamanında ödenmesini bir görev bildik. Verilebilecek hakları, yasaların el verdiği şekilde vermeye gayret ettik. Verilebilecek hakları bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

"EMEK EN YÜCE DEĞERDİR"

Akay, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla ‘Emek en yüce değerdir’ diyerek, emeğin hakkını teslim etmenin de boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz. Burada çalışan herkes, görevleri başında olan tüm çalışma arkadaşlarımız Çerkezköy Belediyesi’ni temsil ediyor. Sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmak bizim en önemli görev anlayışlarımızdan biridir. İşçisi, memuru, sözleşmelisi hepimiz Çerkezköy Belediyesi’nin birer temsilcisiyiz. Bu belediyede hizmet eden herkesin, Çerkezköy Belediyesi’nin tüm yatırımlarında hakkı vardır. Yapılan her güzel iş sizlerin eseridir. Biz buna inanıyoruz. Bu çerçeveden bakarak yasaların el verdiği şekilde elimizden geldiğince bu hakları koruma mücadelesi içinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"EN DÜŞÜK MAAŞ 3 BİN 550 TL OLACAK"

Herkese mutlu bir yıl dileyen Başkan Akay, “Bu yeni yılda tüm çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah 2021 yılı, sağlıkla, huzurla, mutlulukla, sevdiklerimizle yan yana olacağımız, birbirimize uzaktan selam vermeyeceğimiz, sımsıkı sarılacağımız bir yıl olsun. Geçtiğimiz hafta biliyorsunuz asgari ücret açıklandı. Biz 2021 yılı Ocak ayı itibari ile Çerkezköy Belediyesi’ndeki en düşük çıplak maaşı 3 bin 209 TL olarak belirledik. Kafa karışıklığı olmasın. 3 bin 209 TL en düşük net maaş olacak. Yol ve yemek ile en düşük maaş 3 bin 550 TL olacak. Bunun üzerine sosyal haklar ve pirimler de ilave olacak. Biz birbirimizi biliyor ve birbirimize inanıyoruz. Hepimizin amacı bu topraklara hizmet etmektir. 2021 yılına bu sorumluluk ve inançla giriyoruz” dedi. Başkanımız Akay, tüm Çerkezköy Belediyesi çalışanlarına sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl dileyerek konuşmasını sonlandırdı.