Kapaklı Gazetesi - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında kamu binaları için zorunlu hale getirilen Temel Seviye Sıfır Atık Belge şartlarını belediye binalarında yerine getiren Çerkezköy Belediyesi, Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Tüm hizmet binalarına 21 Mayıs’ta Temel Seviye Sıfır Atık Belgelerini alan Çerkezköy Belediyesi, hizmet binalarına atık grupları için ayrı ayrı atık kumbaraları yerleştirildi. Temizlik görevlileri ve diğer personeller sıfır atık konusunda bilgilendirilerek, eğitimden geçirildi. Afiş ve broşürlerle sıfır atık konusunda Belediye çalışanlarının duyarlılığı arttırıldı.

''HEDEF İLÇE GENELİ İÇİN ALMAK’’

Çerkezköy Belediyesi’nin aldığı Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında kamu binaları için zorunlu hale getirilen Temel Seviye Sıfır Atık Belgelerimizi Belediyemiz hizmet binaları için Mayıs ayı sonu itibariyle almış bulunuyoruz. Bundan sonraki hedefimiz ilçe geneli için Sıfır Atık Belgesi’ni almak ve sıfır atık anlayışını kentimiz geneline yayarak, daha temiz ve sağlıklı bir Çerkezköy’de hep birlikte yaşamak” ifadelerini kullandılar.