Kapaklı Gazetesi - Kadınlar Bölgesel Bayanlar Basketbol Liginde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ligin sekizinci hafta maçında evinde İstanbul Üniversitesi’ni konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir oyun ortaya koyan Çerkezköy’ün perileri karşılaşmadan da 21 sayılık üstünlükle 82-61 galip ayrıldı.

Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksinde Pazar günü saat 18.00’de oynanan karşılaşmayı Barış Öztürk yönetirken, yardımcılıklarını ise Kadir Giray Esen ve Okan Muhammet Anlatıcı yaptı.

KADROLAR

Baş Antrenör Ercan Çete yönetimindeki Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmaya Hatice Tuğçe Dedeoğlu, Gamze Gül Karakuş, Fulya Yaman, Melisa Yamur, Şeydanur Şahin, Nursima Üzümcü, Sevda Atabay, Dilara Sever, Buse Başak, Kübra Yavaş ve İclal Duranoğlu kadrosuyla çıktı.

Emre Özsarı yönetimindeki İstanbul Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ise Melike Büyükbayrak, Merve Büyükbayrak, Beste Erdinç, Ayşegül Erdoğan, İrem Güven, Bilge Zeynep Kılıç, Ayşenaz Kurtuldum, Çağla Nur Uzundurukan, Elif İlayda Kılıç, Öykü Sena Öktan, Sudenaz Er ve Ceren Taylan kadrosuyla mücadele etti.

MAÇA ÇOK İYİ BAŞLADI

Karşılaşmaya çok iyi bir başlangıç yapan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü hızlı hücumlardan sayılar bularak aradaki sayı farkını açtı. Rakibine kolay sayı şansı tanımayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü periyodun sonlarına doğru farkı çift hanelere çıkardı. İlk periyodun kalan dakikalarda oyunda hakimiyetini sürdüren Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bu periyodu 24-9 önde tamamladı.

FARK AÇILDI

Karşılaşmanın ilk periyodunu 15 sayılık üstünlükle tamamlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bu periyotta da üstünlüğünü sürdürdü. İstanbul Üniversitesi ise rakibini hataya zorlayarak aradaki sayı farkını indirmeye çalıştı. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü maça çok iyi hazırlanarak bulduğu hızlı hücumlardan sayılarla farkı 20’li sayılara çıkardı. Rahat oyununu sürdüren Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bu periyotta da 25-19’luk üstünlükle ilk devreyi 49-28 önde tamamladı.

KARŞILAŞMADAN GALİBİYET İLE AYRILDI

Karşılaşmanın üçüncü periyodu ilk iki periyoda nazaran kısır geçti. İki takımında savunma yaptığı karşılaşmanın üçüncü periyodunda iki takımda sayı bulmakta zorlandı. Bu periyotta Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü rakip potaya 14 sayı bırakırken, potasında ise 10 sayı gördü. Karşılaşmanın üçüncü periyodu ise Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 63-38 üstünlüğü ile sonuçlandı. Son periyotta farkın vermiş olduğu rahatlıkla kontrollü bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü karşılaşmadan da 82-61 galip ayrılıp sekizinci maçında altıncı galibiyetini elde etti.

8 MAÇTA 6 GALİBİYET

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımız, Emlak Konut Gelişim Kadın Basketbol Takımı, Kırklareli Gençlik Kadın Basketbol Takımı, İstanbul Basketbol Feneri Kadın Basketbol Takımı, Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı ve İstanbul Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’ın yer aldığı E Grubu’nda şu ana kadar 8 karşılaşmaya çıktı. 6 galibiyet, 2 de mağlubiyet alan temsilcimiz grupta 2’nci sırada yer alıyor. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımız, sezonun 9’uncu haftasında 29 Ocak Cumartesi günü saat 17:00’de deplasmanda Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı ile karşı karşıya gelecek.

“BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”

Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımızı, başarılarından dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sporcularımız, 29 Ekim Kapalı Spor Salonumuzun zemininin uygun olmaması nedeniyle iç saha maçlarını şehir dışında oynamak zorunda kalıyorlardı. Fakat önemli bir yatırımla kapalı spor salonumuzda FIBA onaylı parke zemin döşeme çalışmalarını tamamladık. Böylelikle sporcularımız artık kendi sahalarında taraftar desteğini de arkalarına alarak iç saha maçlarına çıkabiliyorlar. Kendi seyircisi önünde çıktığı 3’üncü maçı da kazanan sporcularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.