Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı ’19’dan Çok Önce 23’ten Sonsuza Senfonik Destan’ adlı konserle gerçekleşti.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nin kapılarını açtığı ilk etkinlik olma özelliğine sahip `Senfonik Destan' adlı konsere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

‘’TEKİRDAĞ’IN ÇIKARLARI İÇİN AYNI MASADA OTURABİLECEĞİMİZİ HAYAL EDİYORUM’’

Törende konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “790 koltuklu büyük salonu ile, 3 sineme salonu ile, 2 tane çok amaçlı kullanabilen tiyatro ve nikah salonları ile, bir büyük sergi salonu ile ve bir çok kültürel etkinliklerin gerçekleşebileceği kültür alanları ile bir büyük yatırımı kazandı Çerkezköy. Bu yatırım için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a bir kere daha huzurlarınızda teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Siyasi partilerimizle, yöneticilerimizle, Belediye Başkanlarımız ile Tekirdağ hak ettiği yatırımları kazansın, bu topraklarda yaşayan, nefes alan herkes daha iyi alanlarda hizmet görsün istiyoruz. Bakış açımız bu. Bu anlamda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Siyaseti bir kenara koyarak bir masa etrafında toplanabileceğimizi düşünüyorum. Tekirdağ’ın çıkarları için siyaseti kenarda tutarak, bu bölgenin 11 Belediye Başkanının, 1 Büyükşehir Belediye Başkanının ve 7 milletvekilinin aynı masa etrafında oturabileceğini hayal ediyorum. İnşallah bu hayalim gerçekleşir ve Tekirdağ’ımız, bölgemiz daha iyi hizmetlere ile kavuşur. Çerkezköy’ün şanslı olduğunu ifade etmiştim. Bu ifademi somut bir durum ile netleştireyim.’’

‘’KAYMAKAMIMIZ ÇERKEZKÖY’ÜN UFKUNU AÇTI’’

Emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Akay, ‘’Çerkezköy Kaymakamımız 3 yıl önce burada göreve başladı. 3 yılda Çerkezköy’de bir devrimi gerçekleştirerek ilklere imza attı. Tabi ki siyasilerimizin de, hayırseverlerimizin de desteği var. Ancak bu topyekun mücadeleyi gerçekleştirerek, Çerkezköy’ün eğitim anlamındaki o karanlık günlerinin ufkunu ve önünü açtı. Önce bunun için bir alkış rica edeyim. Sonra da bunu gören Bakanlığımız, Sayın Çerkezköy Kaymakamımızı ‘Yılın İdarecisi’ olarak seçti ve bir alkışta bunun için rica ediyorum. Ben bu duygularla, bugünden sonra etkinlikler ile buluşacak olan Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Çerkezköy’ün tüm kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin buluşma adresi olacağına inanıyorum. İçerisinde bulunduğumuz salon ve diğer salonlarımız kültür etkinlikleri ile buluşacak, çocuklarımız ile buluşacak, tiyatrolarla, sinemalarla buluşacak. Umut ediyorum bütün kurumlar bu salonları Çerkezköy’ün çocuklarına, Çerkezköy’ün büyüklerine, vatandaşlarına hizmet etmek için kullanırlar. Bugün bu güzel salonun kapılarını açma gecesi. Çok güzel bir programla bu akşam başlangıç yapıyoruz. Ben bir kere daha bu güzel gösteri ve bundan sonraki buluşmalar için tüm hemşerilerime buranın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Sevgiyle, saygıyla hepinizi selamlıyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

TEBRİK ETTİ

Akay'ın konuşmalarının ardından dev konser gerçekleşti. Çerkezköylü sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser sonunda Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen'e birer çiçek vererek performanslarından dolayı tebrik eden Başkan Albayrak, "Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde nasıl oluştuğunu, harika ve destansı bir dille bizlere yansıtan bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezimiz, bu muhteşem eserle kapılarını halkımıza açtı. Çerkezköy'e değer katacak ve kentin sosyal yaşamını daha da güçlendirecek olan, içerisinde tiyatroları, söyleşiler, paneller ve birçok etkinliğin gerçekleştirileceği Kültür Merkezimiz Çerkezköy'e ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Özel günlerimizde bu tür anlamlı etkinlikleri Tekirdağlı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

İÇİNDE YOK YOK

12.674 Metrekare toplam inşaat alanına sahip Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacak. İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik bulunuyor.