Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği, hafta sonunda saha eğitimleri yaptı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen eğitimde gönüllüler, doğal afetlere karşı hazırlıklı olduklarını ifade etti.

Eğitim ve tatbikatların önümüzdeki süreçte sıklaşacağını belirten Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ersin Çavdar, “Dünya genelinde yaşanan doğa olayları, afetlere karşı tedbirleri artırmamız gerektiğini bizlere gösteriyor. Hazırlık süreci AFAD ve sivil toplum kuruluşları tarafından her zaman yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu konuda evlerinde, işyerlerinde hazırlıklarını yapması gerekmektedir. Ancak vatandaşlarımızda bu süreç maalesef biraz yavaş ilerlemektedir. Afetlere hazırlık konusunda gerekli bilgilendirmeleri edinmek için ekibimize tüm halkımız başvurabilir. Bizler Çerkezköy' de kurulmuş, Çerkezköy adını taşıyan ve halkımıza bu konularda destek olmak için, tamamı gönüllü bireylerden meydana gelen bir sivil toplum kuruluşuyuz.

Bizleri kendi ailelerinden görebilir ve istedikleri her zaman bilgilenmek için derneğimize gelebilirler. Son günlerde hemen hemen her gün ülke genelinde bir deprem meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra kar yağışından kaynaklı yol kapanmaları, kazalarla karşılaşıyoruz. Bizlerde bu durumlara kayıtsız kalmayarak hava koşullarını engel görmeyip sahalarda, soğuk hava koşullarında eğitimlerimize devam ediyoruz. Son eğitimimizde iniş/tırmanış, doğada arama ve kurtarma, sedye ile kurtarma ve taşıma tekniklerini eğitmenlerimiz aracılığıyla ekibimize uygulamalı olarak anlattık. Gün geçtikçe eğitimlerimiz ile gelişen ve büyüyen bir ekip haline geldik. Ayrıca bu gönüllülük yolunda halkımız dernek ofisimize gelerek veya sosyal medya üzerinden bizlere ulaşarak ekibimize katılabilirler. Tüm halkımıza afetsiz günler diliyoruz.” dedi.