Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve TESKİ’nin (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) ortak hayata geçireceği Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması 1. etap çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren TESKİ Proje Kontrol Mühendisi Burak Gürses, “Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi ve bunlara bağlı 19 sokağın hem altyapı hem de üstyapı düzenlemelerinin ve ilave olarak Büyükşehir Belediyemizin Meydan Altı Tam Otomatik Otopark ve Meydan Projesi’nin ilk adımı olan 1. etap çalışmalarımız planladığımız şekilde devam ediyor. İlk etapta başladığımız Kanalizasyon ve Yağmursuyu hattı çalışmalarını tamamladık. Ekiplerimiz şu anda kanalizasyon ve yağmursuyu bağlantılarını yapıyorlar. Akabinde bu etapta içme suyu hattımızı da yenileyeceğiz.” dedi.

“15 BİN 990 METRE İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK”

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattının yenileneceğini belirten Gürses, “Bununla birlikte 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 4 etapta yapılacak. 1’inci etabın yüzde 60’lık kısmını tamamladık. Bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri süre gelen altyapı sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

“HATLARIMIZIN ÇAPLARINI 2-3 KAT ARTIRIYORUZ”

Mevcut altyapı hatlarının ortalama 30-40 yıllık altyapılar olduğuna vurgu yapan Gürses, “Biz bu mevcut, ömrünü tamamlamış ve artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş altyapıyı, son teknoloji hatlarla değiştiriyoruz. Hatlarımızın çaplarını da 2-3 katına çıkarıyoruz. Asbest içme suyu hattını da daha sağlıklı ve dayanıklı olan son teknoloji duktil borularla yenileyeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“ÇERKEZKÖY’ÜN İKİ BÜYÜK CADDESİNİ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Cumhuriyet Meydanı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı yapılacağını belirten Çerkezköy Belediyesi Mimarı Mustafa Kanburoğlu, “Çerkezköy Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda modern bir Kent Meydanı yapacağız. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin 1’inci etaptaki altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediyesi olarak üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Daha sonra iki caddemizde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçireceğiz. Tüm bu çalışmaların sonunda Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız.” dedi.