Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu Çerkezköy-Kapaklı bölgesi için toplam 60 adet (j) plakalı araç için Büyükşehir Belediye encümenince 10 yıl süre ile kiralanıp ihale edilmesi kararına tepki gösteren Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, “Hiçbir açıklama yapılmadan hiç kimsenin fikri alınmadan alınan bir karar olduğundan bu kararı yargıya taşıyacağız. Nelere göre bu iki İlçemizde 60 araçlık bir ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Anlamış değiliz.” dedi.

“YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Başkan As, şu ifadelere yer verdi:

“Tekirdağ ulaşım ana planı hazırlanması danışmanlık hizmet alımı işi kapsamında (Kaiser) firması tarafından yapılan teknik ve bilimsel verilere göre hazırlanan rapor doğrultusunda 08.07.2022 tarihli Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karara göre Çerkezköy- Kapaklı bölgesi için toplam 60 adet (j) plakalı araç için Büyükşehir Belediye encümenince 10 yıl süre ile kiralanıp ihale edilmesine karar verilmiştir.

Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi Bir ayda 85 bin vatandaş muayene edildi

“İHTİYAÇ NEYE GÖRE TESPİT EDİLDİ”

Büyükşehir Meclisinin almış olduğu bu kararın doğru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü böyle bir karar alınırken burada yaklaşık 300 tane (j) plaka araç sahibi esnafımızı yakından ilgilendiren bir karar olduğu için bu esnafımızın bağlı olduğu öğrenci kooperatiflerine olsun bağlı bulundukları esnaf odalarına olsun hiçbir açıklama yapılmadan hiç kimsenin fikri alınmadan alınan bir karar olduğundan bu kararı yargıya taşıyacağız. Nelere göre bu iki İlçemizde 60 araçlık bir ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir. Anlamış değiliz.

Evet geçen yıl eğitim dönemi başladığında bazı sıkıntılar oluştu fakat bu sorunun bizimle alakası olmadığı okulların eğitime hangi tarihte başlayacağı belirsizliğini koruduğu için arkadaşlarımız personel servisi çekmiş olduğu fabrikalardan biraz geç döndüler. Fakat çok kısa bir süre sonrada bu sorunu çözmüş olduk.

“HİÇBİR ÖĞRENCİMİZ MAĞDUR OLMAYACAK”

Ben iddia ediyorum mevcut (j) plakalı öğrenci servis taşımacılığı yapan Çerkezköy ve Kapaklı ilçemizde hizmet veren araçlarımızla 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde yapacağımız düzenlemelerle hiçbir öğrencimiz mağdur olmayacaktır. 

Bunun için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 08.07.2022 tarihli 1043 nolu almış olduğu kararını tekrar gözden geçirip değerlendirme yapmaları gerekmektedir.”