Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede görev yapan mahalle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya gelerek istek ve taleplerini dinledi.

Mahalle muhtarlarından bölgelerindeki eksik ve aksaklıklar hakkında bilgi alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, mahalle muhtarlarının dile getirdiği konuların takipçisi olacaklarını belirterek, kısa zamanda çözümü için gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

HIZLI TREN PROJESİ’NE DİKKAT ÇEKTİ

Toplantı öncesi basın mensupları ile Çerkezköy gündemi hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Akay, Halkalı-Edirne Hızlı Tren Projesi’nin hayata geçeceğini belirtti. Hattın Çerkezköy için önemli bir kazanım ve katma değer olduğuna dikkat çeken Akay, “Hızlı Tren Proje’nin hayata geçirilecek olması sevindirici. Bu Çerkezköy için de güzel ve katma değer katacak bir proje. Bu projenin hayata geçecek olması bizi sevindiriyor fakat projenin Çerkezköy trafiği ile ilgili problemler çıkaracağını öngörüyoruz” dedi. 

‘’İKİ BAĞLANTI NE OLACAK?’’

Projenin bazı yol bağlantılarını keseceğini ve bunun da trafiğe olumsuz etki yaratacağını savunan Başkan Akay, ‘’Hızlı Tren Projesi’nin Çerkezköy içerisinden geçeceğini ve projede hemzemin geçitin yer almayacağı için Hikmet Uğraş Caddesi ile İstasyon Caddesi’ni birbirine bağlayan noktada 12 metre yüksekliğinde bir üst geçitten bahsediliyor. Namık Kemal Bulvarı’nı Çorlu Yolu’na bağlayan hemzemin geçitte de hızlı tren güzergahının bu bölgede 4 metre duvar ile yükseltilip, üzerinden geçileceği ve tüm yükün Atatürk Viyadüğüne kalacağı bilgisi bize ulaştı. İleride trafik ile ilgili sıkıntı çekmemek için bizim alternatif önerimiz Hikmet Uğraş Caddesi ile istasyon Caddesi’nin dal-çık ile birbirine bağlanması, BSH-Atılım Beton Kavşağı’nda ise Hızlı Tren Projesi’nin tünel yapılarak alttan geçirilmesi” ifadelerini kullandı.

‘’GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPACAĞIZ’’

Bu konuyla ilgili gerek Bakanlığın gerekse Devlet Demiryollarının Çerkezköy Belediyesi’nden şu ana kadar resmi bir talepte bulunmadığını belirten Başkan Vahap Akay, ‘’Çerkezköy’ün önümüzdeki dönem trafik ile ilgili sorunlar yaşamaması için Hızlı Tren Projesi’nin geçtiği güzergahlardaki sorunların şimdiden masaya yatırılması gerek. Çözüm yolları aranmalı. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi olarak gerekli tüm girişimleri yapacağız.’’ Şeklinde konuştu.