Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, düzenlediği kahvaltı programında mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

11 Temmuz Çarşamba günü Çerkezköy Yalı Restaurant’ta düzenlenen toplantıda muhtarlar isteklerini ve mahallelerinin sorunlarını sıralarken, Belediye’nin yapacağı projeler hakkında Belediye Başkanı Vahap Akay’dan bilgi aldılar.

‘’BAĞLIK VİYADÜĞÜ İHALE AŞAMASINDA’’

Düzenlenen toplantının ilk konusu Bağlık Mahallesi’ne yapılması planlanan viyadük projesi oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Viyadük projesi ile ilgili ihale çalışmalarının tamamlandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ağustos ayı sonu gibi Bağlık Viyadüğü yapım işi ihalesinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. İhalenin yapılması ve sözleşmenin imzalanmasının ardından Bağlık Viyadüğü yapım çalışmalarına başlanacak” dedi.

‘’105 SOKAKTA YOL YAPIM ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK’’

Kızılpınar Mahallesi’nde de altyapı çalışmalarında sona gelindiğini kaydeden Başkan Akay, “Bugüne kadar Kızılpınar Mahallemizde 105 sokakta asfalt ve beton yol yapım çalışmalarımızı tamamladık. TESKİ tarafından teslim edilen sokaklarımızda Çerkezköy Belediyesi olarak yol yapım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki hafta itibari ile TESKİ tarafından teslim edilen yaklaşık 35 sokağımızda sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlayacağız. Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz de birkaç gün içinde Eren Caddesi, Terzi Caddesi ve Vatan Caddesi’nde sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlayacak” ifadelerini kullandı.

‘’VELİKÖY GÜZEL BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK’’

Geçtiğimiz günlerde Veliköylü kadınlarla kahvaltıda buluşan Vahap Akay, piknik alanı ile ilgili müjdeler vermişti. Alanın bitmesi ile birlikte sportif aktivitelere de ev sahipliği yapacağını müjdeleyen Akay, “Veliköy’deki piknik alanında çalışmalarımız devam ediyor. Yeni piknik alanımız en kısa sürede Veliköy Mahallesi sakinlerimizin hizmetine açılacaktır. Piknik alanımızın hemen yanına ayrıca bir adet futbol sahası, bir adet basketbol sahası ve bir adet de voleybol sahası yapacağız. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Veliköy Mahallemiz güzel bir yaşam alanına kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.

‘’OLUMSUZLUKLAR YAŞANAN NOKTALARI TESPİT ETTİK’’

 Çerkezköy’de meydana gelen şiddetli yağışlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akay, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Kentimiz yaklaşık 20 dakika boyunca çok yoğun bir yağış aldı. Genel anlamda ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Fakat lokal olarak bazı noktalarda olumsuzluklar yaşandı. Bu noktaları tespit ettik. TESKİ ile birlikte bu yerlerde gereken çalışmaları yapacağız.’’ 

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Vahap Akay ve mahalle muhtarları hatıra fotoğrafı çektirerek toplantıyı noktaladı.