Kapaklı Gazetesi - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve Belediye Meclis Üyeleri Belediye Meclis Salonu’nda düzenledikleri ortak basın açıklaması ile tam destek verdiler.

‘’MEMLEKET MESELESİNDE BULUŞUYORUZ’’

İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin’in geçirdiği bir kaza nedeni ile katılamadığı ortak basın açıklamasının açılış konuşmasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. Çerkezköy AK Parti İlçe Başkanı ve Meclis Üyelerinin talebi ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek amaçlı Belediye Meclis Üyelerinin ve siyasi parti ilçe başkanlarının bir araya geldiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz Olağanüstü Meclis Toplantısı yapmadan hem siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına, hem de Meclis Üyelerimize bu daveti yaptık.  Katılan herkese teşekkür ediyorum. İlçe Başkanlarımızı davet ettik, İYİ Parti İlçe Başkanımız ‘Yetişemiyorum’ diye mesaj atmış, yeni gördüm. Burada olmayan Meclis Üyelerimiz Mehmet Henifi Karataş İstanbul’da hastanede olduğundan, İbrahim Çekçi İpsala’da olduğundan, Mehmet Şahin Yılmaz Muş’ta olduğundan yani şehir dışında olduklarından katılamıyor. Bana katılamayacağını bildiren 3 Meclis Üyemiz de buradaki ortak görüşe katkı sağlayacaklarını ifade ettiler. Burada olmayan Meclis Üyelerimizin de aynı fikir ve hassasiyette olduklarını düşünüyorum. Memleketin birliği ve beraberliği söz konusu olduğunda siyasetin bir kenara konabileceğini, bu fotoğrafın Çerkezköy’den verilebileceğini, iktidarı ile muhalefeti ile herkesin bu önemli ve hassas meselede, memleket meselesinde buluşulabildiğini göstermek adına bu daveti yapan ilçe başkanlarıma, meclis üyelerime öncelikle teşekkür ediyorum. Sıra ile fikirlerini almak adına İlçe Başkanlarıma sözü vereceğim” dedi.

‘’TÜM BAŞKANLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN’’

Birlik ve beraberlik mesajının önemine dikkat çeken MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, ‘’Barış Pınarı Harekatı’nı yürütüldüğü bu günlerde tüm Dünya ülkemize cephe alırken, Çerkezköy’den böyle birlik ve beraberlik görüntüsü vermek çok önemli. Bu birlik ve beraberlik görüntüsünün verilmesine vesile olan tüm Başkanlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

HAREKATA TAM DESTEK VERDİ

Barış Pınarı Harekatı’nın 1 haftayı geride bıraktığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Türk Milleti, Türk Ordusu tarih boyunca gittiği her yere merhamet, adalet, şefkat ve medeniyet götürmüştür. Bunun her türlü örneği tarih boyunca dünyanın dört bir köşesinde mevcuttur.  Türkler gittiği her yerde ‘Vefalı Türk geldi’ sloganı ile karşılanmaktadır. Hatta basından elimize geçen fotoğraflarda askerimizin girdiği alanlarda azami derecede sivil kayıplara hassasiyet gösterdiği görülmektedir. Dünya kamuoyundaki tepkilere baktığımız zaman Türkiye’nin taşı doğru yere attığı görülmektedir. Bu anlamda da artık siyasetin bir kenara bırakılması, vatan, millet kaygısı ile yıllardır çevremizdeki ülkelerde cereyan eden sıkıntıların bizim ülkemizde yaşanmaması için sınır ötesine yapılan operasyona herkes destek vermelidir” şeklinde konuştu.

''81 MİLYON KENETLENDİ''

Yurt içinde ve yurt dışında bir takım çevrelerin ‘Savaş’ kelimesi kullandığını ve Türkiye’yi işgalci gibi göstermeye çalıştığını kaydeden MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, bu tür provokatörlere karşı milletimizin de hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, hangi makam ve mertebede olursa olsun 81 milyonu ile kenetlendiğini söyledi.

‘’ŞANLI ORDUMUZUN YANINDAYIZ’’

MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in ardından CHP İlçe Başkanı Engin Camcı söz alarak, bir konuşma yaptı. Camcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Aklımız, kalbimiz harekat bölgesinde. Biz her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurduğu şanlı ordumuzun yanındayız. Dualarımız kahraman askerlerimiz ve bölge halkımız için. Dileğimiz de bu harekatın bölgeye barış, huzur getirmesi ve başarılı bir şekilde tamamlanması.  Ben böyle bir toplantı düzenlediği için emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

‘’FİKİR BİRLİĞİ OLUŞTU’’

CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’nın ardından söz alan AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, “Dün Sayın Belediye Başkanımız ve kıymetli İlçe Başkanlarımız ile telefon görüşmesi yaptık. Cuma günü saat 10.00’da Belediye Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırarak Barış Pınarı Harekatı’na destek vermemiz gerektiğini düşündüğümüzü ifade ettik. Sağ olsun hem Belediye Başkanımız, hem de kıymetli İlçe Başkanlarımız bu konuda hem fikir olduğumuzu belirterek, olumlu şekilde dönüş yaptılar. Fakat Belediye Başkanımız Cuma günü şehir dışında programı olduğu için katılamayacağından dolayı kendisi de bulunmak istediğinden dolayı Belediye Başkanı, İlçe Başkanları ve Meclis Üyeleri olarak bugün böyle bir basın açıklaması yapalım, Cuma günü de Meclis toplansın dedik. İnşallah Cuma günü saat 10.00’da Meclis olağanüstü toplanacaktır. Bu birlikteliği orda da kayıt altına aldıracağız inşallah” dedi.

‘’HUDUTLARIMIZIN VE HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN HAREKAT BAŞLADI’’

AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridoru, ülkemiz için bir tehdittir. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir. Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı ile de bölgede yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.”

‘’BU BİRLİK VE BERABERLİK FOTOĞRAFI ÖNEMLİ VURGUSU’’

Siyasi parti ilçe başkanlarının konuşmasının ardından toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Akay, “Bugün burada, aynı masa etrafında, aynı salonda memleketin birliği ve beraberliği söz konusu olunca, bu topraklarda farklı siyasi düşüncelerimiz olsa da, hayata farklı pencerelerden baksak da mesele vatan olunca, mesele toprak olunca, mesele bu memleketin geleceği olunca, mesele ülkemizi bu coğrafyada yalnızlaştırmak isteyenlerle mücadele etmek olunca, mesele bu memleketin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini sağlamak olunca aynı sesi çıkarabilen bireyler olarak toplandık. Birbirimize sımsıkı tutunarak, birbirimize sımsıkı sarılarak aynı yolda yürümesini bildiğimizi, bunu becerebildiğimizi, bu fotoğrafı Çerkezköy’den verebildiğimizi göstermenin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile bu katkıyı yapan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Siyasi parti ilçe başkanlarıma, meclis üyelerime teşekkürlerimi sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı.