Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği, geleneksel ‘Bahar Geldi Şenliği’nin ikincisini düzenledi.

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği, bu yıl ikincisini düzenlediği Geleneksel ‘Bahar Geldi Şenliği’nde Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin Silivri, Kapaklı ve Çerkezköy Temsilcilikleri ile Türkiye Sakatlar Derneği’nin Kapaklı ve Çerkezköy Şubesi üyelerini ağırladı. 6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 12:30’da Pınarca Gaziler Hatıra Ormanı’nda düzenlenen şenlikte konuşan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, ‘’ Şenliğimizi geçen yıl da gazilerimiz ve engellilerimiz ile birlikte yapmıştık bu yıl da aynı şekilde yapıyoruz. Onlar bizim baş tacımız, onlara sahip çıkıyoruz.’’ dedi.

‘’BİRLİKTELİK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

Düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay gerçekleştirdi. Gaziler ve engelliler ile birlikte düzenlenen şenliğin, farkındalık oluşturma amacı taşıdığını kaydeden Akay, ‘’Bu yıl şenliğimizin ikincisini düzenliyoruz. Derneğimiz kurulalı 2 yıl oldu ve 300’e yakın üyemiz var. Şenliğimizi geçen yıl da gazilerimiz ve engellilerimiz ile birlikte yapmıştık bu yıl da aynı şekilde yapıyoruz. Onlar bizim baş tacımız, onlara sahip çıkıyoruz. Bu konuda da farkındalık yaratmak için onlarla birlikte düzenliyoruz. Çünkü onlar bu ülkenin toprakları için kanlarını akıtan, vatanın onlara minnettar olduğu değerli ağabeylerimiz. Engelli kardeşlerimiz de aynı şekilde, onların da yanında olmaya çalışıyoruz çünkü bizler de bir engelli adayıyız. Düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle bir birliktelik oluşturmaya çalışıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

‘’TERMİK SANTRALE KARŞI OLDUĞUMUZU GÖSTERİYORUZ’’

Şenliğin Pınarça Gaziler Hatıra Ormanı’nda düzenlenmesinin nedeninin de, Termik Santrali protesto etmek olduğunu belirten Akay, ‘’Burada bulunmamızın bir diğer nedeni de Termik Santrali protesto etmektir. Gördüğünüz gibi buralar temiz, yeşillik dolu bir alan. Buralarda toplanıp, piknik yaparak Termik Santrale karşı olduğumuzu gösteriyoruz.’’ diyerek konuşmasını noktaladı.

Akay’ın konuşmalarının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar Temsilcisi Nurettin Ağaoğlu tarafından kendisine plaket takdim edildi.