Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kent merkezinin çehresini değiştirecek olan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi çalışmalarının 29 Mayıs Cumartesi günü başlayacağını kaydetti.

Çerkezköy’ün iki ana damarı olan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapılacak projenin önemine dikkat çeken Başkan Vahap Akay, “Bu proje Büyükşehir Belediyemiz, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi’nin 3 ayrı ihalesi ile hazırlanan büyük bir projedir. Proje kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddelerinin içme suyu hattı, asbest borular kaldırılarak yenilenecek. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yeniden inşa edilecek. Modern Kent Meydanı ve Tam Otomatik Meydan Altı Otoparkı’nın da yer aldığı proje ile yeşil alanları, bisiklet yolları, aydınlatma sistemleri, engelli erişebilirliği olan kaldırımları ve kent estetiğine uygun cephe iyileştirme çalışmaları yapacak, Çerkezköy’ün çehresini değiştireceğiz.” dedi.

“1. ETABI 29 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK”

Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi’nin etap etap gerçekleştirileceğine dikkat çeken Başkan Akay, “Projenin ilk etabında Atatürk Caddesi’ni paralelde ikiye bölerek, Cumhuriyet (Belediye) Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı’na kadar olan kısmında çalışmalar gerçekleştirilecek. Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi kapsamında yapılacak olan alt ve üstyapı çalışmalarının 1. etabı 29 Mayıs Cumartesi günü başlayacak. 1. etap çalışmaları kapsamında 29 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Cumhuriyet (Belediye) Meydanı ile Altıyol Kavşağı arasındaki bölümde trafik akışı tek şeritten sağlanacak ve bu bölgede bulunan esnaflarımız için tek sıra parklanmaya izin verilecektir.” ifadelerini kullandı.

YOL SİRKÜLASYONU NASIL OLACAK?

1.Etap çalışmaları süresince Uğur Mumcu Caddesi’nde trafik akışının Cumhuriyet (Belediye) Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı istikametine doğru akacağını kaydeden Başkan Akay, “Belediye Meydanı’ndan Altıyol Kavşağı istikametine gitmek isteyen araçlar, Uğur Mumcu Caddesi’ni ve kısmi olarak trafiğe açık olacak olan Atatürk Caddesi’ni kullanabileceklerdir. Ayrıca Barbaros ve Güveniş Caddelerinden Altıyol Kavşağı’na devam edecek araçlar ise Uğur Mumcu Caddesi’ni kullanacaklardır.” diyerek konuşmasını noktaladı.