Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren HEMA Endüstri yöneticilerinden İbrahim Durmuş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek kendi yazdığı kitabı hediye etti.

“Yöneticiler İçin Kuantum” adlı kitabının konusundan bahseden Yazar İbrahim Durmuş, “Başımıza gelen olayları, düşüncelerimiz, ön yargılarımız ve inançlarımız belirliyor. Kuantum fiziği ve Nöroloji bilimi de bunu bize bilimsel olarak açıklıyor. Kuantum fiziği, atom altı parçacıkların davranışlarını açıklayan, fiziğin bir dalı olarak 1900’lü yılların başında ortaya çıktı. Çünkü atom altı parçacıklar çok farklı davranıyorlardı. O zamanlarda bilinen fizik yasalarıyla bunları açıklamak imkânsızdı. Bizler de canlılar olarak moleküllerden, atomlardan ve atom altı parçacıklardan oluşuyoruz. Fizikçiler atom altı parçacıklarını incelediklerinde bunların gözlemden etkilendiklerini keşfettiler. Bilinçli bir gözlemci atom altı davranışları etkiliyordu. Bu devrimsel bir etki yarattı ve bilinen paradigmalar değişti.’’ dedi.

‘’TECRÜBELERDEN ESİNLENDİM’’

Kitabında tecrübelerine yer verdiğini dile getiren Durmuş, ‘’Bizler, bilinçli varlıklar olarak sadece gözlemci olmadığımızı, bizzat deneyin bir parçası olduğumuzu, Kuantum fiziği sayesinde anlamış olduk. Bu kitapta, günlük iş yaşamımızda karşılaştığımız birçok şeyin sebebinin aslında kendi düşüncelerimizden kaynaklandığını ve bunu değiştirmek için neler yapılması gerektiğini yaşanmış tecrübelerden esinlenerek bir hikâye şeklinde anlattım. Krize girmiş hayali bir fabrikanın hep aynı sorunlarla mücadele ederek kısır döngüye girmesini ve olaylara bakış açısını değiştirerek krizden çıkışını anlattım. Siz de bu hikâyede kendi iş yaşamınıza ait kesitler bulacaksınız” açıklamasında bulundu. 

İMZALI KİTABINI HEDİYE ETTİ

Yazar İbrahim Durmuş, kitabının konusu hakkında bilgi verdikten sonra “Çerkezköy’ümüzün genç, dinamik ve güler yüzlü başkanı Vahap Akay’a saygılarımla” notunu düşerek imzaladığı kitabını Başkan Akay’a hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, nazik hediyesi için de İbrahim Durmuş’a teşekkür etti. 

Ziyarette Yazar İbrahim Durmuş’un eşi, Çerkezköy Belediyesi Etüd Proje Müdürü Aynur Durmuş da hazır bulundu.