Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yüz yüze satranç turnuvası düzenlenecek.

Turnuvayla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası kayıtlarımız başladı. Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan satranç turnuvamıza katılmak isteyenler, 14 Ekim Perşembe günü mesai bitimine kadar www.tekirdag.tsf.org.tr adresinden kayıtlarını yaptırabilirler.” dedi.

TURNUVA 2 KATEGORİDE YAPILACAK

29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası karşılaşmalarının 16-17 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacağını ifade eden Başkan Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy İlçe Temsilciliği’nin üstlendiği turnuva iki kategoride gerçekleştirilecek. Her kategori, 32 sporcunun katılımına açık olacak. A Kategorisi 1600 ve üzeri maksimum ratinge sahip sporcuların; B kategorisi ise 1599 ve altındaki maksimum ratinge sahip sporcuların katılımına açık olacak.” açıklamalarında bulundu.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK

İki gün sürecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası’nda, son karşılaşmanın sona ermesinin ardından ödül töreninin düzenleneceğini sözlerine ekleyen Akay, “A kategorisinde 1’inci olan sporcumuza Yarım Altın, 2’nciye Çeyrek Altın ve 3’üncüye de Gram Altın hediye edilecek. B kategorisinde ise 1’inciye Çeyrek Altın, 2’nciye Gram Altın ve 3’üncüye de Yarım Gram Altın takdim edilecektir. Ayrıca, turnuvamızda dereceye girenlere kupa ve madalya da verilecektir” ifadelerini kullandı.