Birinci etabı geçtiğimiz yıl hizmete açılan Çerkezköy Kent Park’ın ikinci etabı 7 Mart Perşembe günü düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Toplam 12 milyon 250 bin TL’ye mal edilen Kent Parkın ikinci etap açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygün, Candan Yüceer, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

''ÖNEMLİ VE GÜZEL BİR YATIRIM''

Açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Çerkezköy için gece gündüz demeden çalışan, önce altını, sonra da üstünü güzelleştiren iki tane başkanımız var. Kent Park gerçekten de önemli ve güzel bir yatırım. Burası Çerkezköylülerin ailesi ile birlikte vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir alan haline geldi. Ben bu tesisin yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere bütün herkesi tebrik ediyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise, “Ben 20 yıldır Çerkezköy’deyim; Çerkezköy’ü ve Çerkezköylüleri çok seviyorum. Çerkezköy her şeyin en iyisini hak ediyor. Beş emek dolu, hizmet dolu yıl geçti. Başta kurucu başkanımız Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere ilçe belediye başkanlarımız hizmet dolu beş yılın altına imza attılar. Tekirdağ’ımızın çevresini değiştirdiler, değiştirmeye de devam ediyorlar. Bunun için sadece enerji yetmiyor, sevda lazım. O kentle yatıp, o kentle kalkmak lazım. Hayaller lazım ve kimseyi kimsenden ayırt etmeden çalışmak lazım. Bu parkı Çerkezköy’e kazandıran belediyemizi sizlerin huzurunda tebrik ediyorum.'' dedi.

ALBAYRAK VE AKAY'I TEBRİK ETTİ

Candan Yüceer’in ardından bir diğer konuşmayı yapan Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise, Çerkezköy Kent Park’ı ilçeye kazandırdıkları için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı tebrik etti. 

''HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLDUK''

Tören programı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizler 5 yıl boyunca bu topraklara huzurla, gururla, mutlulukla hizmet ettik. Ve 5 yıllık mücadelenin sonunda gönül birlikteliği yakaladığımız siz değerli hemşerilerimle birlikte meydanlarda buluşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gururu ve mutluluğu bizlere yaşattınız, Allah hepinizden razı olsun” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Vahap Akay, 8 Nisan 2014 tarihinde Belediye Binası’nın kapısından içeri girerken bir söz söylediğini belirterek, “Dedik ki yakamızdaki parti rozetini çıkartıyoruz, biz bugünden sonra herkesin Belediye Başkanı olacağız dedik. O anlayışla 5 yıl boyunca mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı bu topraklara Kadir Başkanımla beraber el ele, kol kola, omuz omuza hizmet verdik” dedi.

''BU TOPRAKLARIN ALTINA ÜSTÜNE HİZMET ETTİK''

 2014 yılında bütçesinin yüzde 120 oranında borcu olan ve kamu borçları 10 yıl boyunca ödenmemiş bir Belediye teslim aldıklarını ifade eden Akay, “Aldığımız mirasta kanalizasyonları derelere akan, ani su baskınlarını bu bölgede dahi yaşayan, ilgisiz bırakılan, metrekareye 28 kg yağmur yağdığında yüzlerce ev ve iş yerinin sular altında kaldığı bir Çerkezköy’dü. Pazar Yeri köhnemiz, mesire alanları elden gitmiş, spor alanlarını hayvan barınağı olarak teslim etmiş, vatandaşına küsmüş, parkları-bahçeleri zapt edilmiş, içine kapanmış bir Çerkezköy teslim aldık. Teslim aldıktan sonra adım adım başlayan, durmadan devam eden mücadele bugünlere kadar devam etti. Bizler, bıkmadan, usanmadan, üşenmeden her sabah ‘Bismillah’ diyerek göreve başladığımız o günlerden bugünlere kadar geldik. Kadir Başkanımla birlikte bu toprakların altına, üstüne hizmet ettik. Metrekareye 28 kg yağmur yağdığında yüzlerce evin ve iş yerin sular altında kaldığı Çerkezköy’den 78 kg. yağış gördü ‘Bana mısın’ demedi. Yatırımı toprağın altına gömmekten korkmadı, sakınmadı ve bu toprakların altına hizmet ettik.'' ifadelerini kullandı.

''VATANDAŞLARIMIZA HİZMETİ GÖSTERDİK''

Çerkezköy'ün geleceği için önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Akay, ''Kanalizasyonları dereye akan bir Çerkezköy vardı. Bu kaderden Çerkezköy’ü kurtardı Kadir Albayrak. Daha sonra Kavak Dere bataklığa dönmüş, koskoca bir mahallesi kokular altında bırakılmış, suratına bakılmamış alanlara Kadir Albayrak imzasını attı ve o Kavak Dereyi ıslah etti. Sonra 29 Ekim Spor Kompleksine dönüştürdük Hayvan Barınağı’nı. Köhnemiş Pazar Yerini yan tarafta gözüktüğü gibi modern bir Pazar Yerine dönüştürdük. Kızılpınar’ı 90 km kazdık. 250 sokak, 17 caddesinin üstyapısını bitirdik, vatandaşlarımıza hizmeti gösterdik. Bıkmadık, devam ettik. Veliköy’de Düğün Salonu, arkamızda Kültür Merkezi, aydınlatma çalışmaları, Pazar yerleri, spor alanları, dere ıslahları. Çerkezköy’ün 118 noktasında zapt edilmiş parkları, bahçeleri vatandaşlarına, annelerine, çocuklarına, kadınlarına teslim eden bir Çerkezköy ortaya çıkardık. 5 yıl boyunca bu topraklara bıkmadan, usanmadan adım adım, sokak sokak, kapı kapı hizmet etmenin mutluluğunu, gururunu meydanlarda binler ile paylaşıyoruz.” diye konuştu.

''YENİ HEDEFLERLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ''

Her an mutlu anı, acıyı, kederi paylaşan bir Belediye olmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Akay, şu ifadeleri kullandı; “Bir bebek dünyaya geldiğinde hayırlı olsun diyen, kandili kandil şekeri ile hatırlayan, Ramazan’da iftar sofraları kuran ve binleri aynı sofrada buluşturan, konuyu komşuyu aynı sofrada buluşturan bir anlayışla, camilerimize, cem evimize sahip çıkan, okul alanları için yer açan, yol açan, kurumlarla iş birliği içerisinde bu toprakların çocukları 65 kişilik sınıflarda değil 25 kişilik sınıflarda okusun diye bir 5 yıllık mücadele geçirdik. Bizler 5 yıl boyunca iğne oyası gibi nakış nakış işlediğimiz Çerkezköy’de aramızdaki gönül bağlarını birbirine bağladık. O gönül bağları bugün meydanlarda bizleri birbirimiz ile buluşturuyor. Dolayısı ile bizler 5 yılda yaptıklarımızı paylaşıyoruz. İnşallah yeni 5 yılda, Çerkezköy’ün yeni geleceğinde yeni hedeflerle yolumuza devam edeceğiz. Kent Park’ın içinde bu iki Astsubay Lojmanlarını da yıkıp, kazandıracağız bu alanı.''

''KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN''

Konuşmasının son bölümünde siyasi rakiplerine sert eleştirilerde bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Arkadaşlar Aday oldular eleştirilere başladılar. ‘Bunlar bir şey yapmadılar’ dediler. İthal danışmanları var ithal danışmanları. Şehrini tanımayan ithal danışmanlar eşliğinde sokağını bilmeyen Belediye Başkan Adayına dediler ki ‘Bunlar hiçbir iş yapmadı, sen öyle söyle’ dediler. Sonra çıktım dedim ki ‘Elinizden tutar sokak sokak gezdiririm, mahcup olursun.’ Sonra çevirdiler. Geçen gün demiş ki ‘O kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum’ demiş. Doğrudur. Ben kısa pantolonla burada maç yapıyordum, burada futbol sahası vardı. Ben kısa pantolonla maç yaparken, sen ticaret yapıyordun. Sen sadece ticaretten anlarsın. Parana nasıl para katacaksın, malına nasıl mülk katacaksın, kayıtsız şartsız ne pahasına olursa olsun sadece para kazanmaktan anlarsın.  Şimdi o kısa pantolonlu dediğin çocuğu bu millet 5 yıl evvel kendine Belediye Başkanı etti. O kısa pantolonlu çocukta 5 yıldır bu millete hizmetkarlık ediyor.” şeklinde konuştu.

''SURATINA BAKMADIĞIN VATANDAŞIN ELİNİ SIKMAYA ÇALIŞIYORSUN''

Başkan Vahap Akay, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü;  “Dedim ki, ‘Arkadaş 5 yıldır Çerkezköy’ün sokaklarında, mahallelerinde beni yalnız başına yürürken, bir esnafta çay içerken görebilirsin, vatandaşı ile dertleşirken, paylaşırken görebilirsin. Bir düğünde oynarken görebilirsin, bir taziyede taziye verirken görebilirsin. Allah aşkına 6 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanısın. Seni bu sokaklarda gören var mı, Allah aşkına söyleyin’ dedim. Şimdi suratına bakmadığın vatandaşın elini sıkmaya çalışıyorsun, öpmediklerine sarılmaya çalışıyorsun. Sarılmadıklarını kucaklamaya çalışıyorsun.  Yemezler arkadaş yemezler! Göreve başlarken arkadaşlar sana bu lafı et dediler ettin.'' dedi.

''AYDINLATMAYI DA MI GÖRMEDİN BE MÜBAREK?''

Kozuva'nın Çerkezköy'ü bilmediğini iddia eden Akay, ''Anladık Çerkezköy’ün park ve bahçeleri nerede bilmezsin. Kızılpınar’ın Hacı Yakup caddesi neresi, Osmanlı Caddesi neresi, Malkoçoğlu Caddesi nerede bilmezsin. Fatih Caddesi neresi, Kavak Dere nerede bilmezsin. Çünkü tanımazsın. Böyle başladığın bir vazifede anladık Çerkezköy’ü tanımıyorsun.  Ama arkam ÇTSO Binası., 6 yıl başkansın, makam odan aynı, bu tarafa bakıyor. Burada çamur deryaları olurdu, burada bataklık olurdu, su basardı. Köhne bir Pazar Yeri modern bir Pazar Yeri’ne dönüştü. Burada böylesine güzel bir Kent Meydanı ortaya çıktı. Karşıda, hemen karşı da adını anamazsın ama ben haykıra haykıra anayım Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi orada. Adanı anamadığın Atatürk Kültür Merkezi’ni de mi göremedin? Pazar Yerini, Kentparkı, aydınlatmayı da mı göremedin be mübarek” dedi.

''AYRIMIZ GAYRIMIZ OLMADI''

   5 yıl boyunca hiçbir parti ayrımı yapmadan hizmet ettiklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ayrımız gayrımız olmadı. Beraber üzüldük, beraber ağladık. Beraber sevindik, meydanlarda beraber buluştuk. Şimdi yeniden meydanlarda buluşacağız, el ele, kol kola geleceğiz. 5 yıllık mücadeleyi küçümseyenlere, göremeyenlere 31 Mart 2019’da vatandaşlarımız yapılan hizmetlerin neler olduğunu gösterecek. Ben buna inanıyorum” açıklamasında bulundu. Tüm Adaylarla yan yana, kol kola, isterlerse tarafsız alanda, isterlerse taraflı ÇTSO Konferans Salonu’nda buluşmaya hazır olduğunu yenileyen Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘Ben tek geleceğim. Yürüye yürüye geleceğim. Kendileri kimlerle gelirse gelsin. Danışman yok, Yardımcı yok. Herkesi o toplantıya davet ediyorum” dedi.

''VERDİĞİMİZ SÖZLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK''

Akay’ın ardından Çerkezköylülere hitap eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Çerkezköy ilçemize değer katan Kent Park 1. Etabını geçen yıl hep beraber gerçekleştirdik. Bugün ise 2. etabını hizmete sunarak bu önemli projemizi tamamlamış oluyoruz. Hızla büyüyen, gelişen ve güçlü sanayisiyle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Çerkezköy bu hizmetleri hak ediyor. Vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda aileleriyle ve çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, spor yapabilecekleri böyle parkı Çerkezköy'e kazandırmış olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor ve bunu siz değerli halkımızla paylaşıyoruz. Bizim başarımızın gerçek mimarı sizlersiniz. Sizlerden aldığımız yetki ile Tekirdağ'ı Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirme idealiyle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Çerkezköy Kent Park 2. Etap açılış töreni yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile son buldu.