Kapaklı Gazetesi - Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1’inci etap çalışmalarının planlanan program dahilinde devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, projenin tamamlanması ile kente yakışır bir meydan kazandıracaklarını söyledi.

Proje kapsamında Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda 15 bin 990 metre içme suyu hattının yenileneceğini belirten Başkan Vahap Akay, “Bununla birlikte 11 bin 700 metre kanalizasyon hattı, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı inşası gerçekleştireceğiz. Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 4 etapta yapılacak. Bu proje ile Çerkezköy’ün yıllardan beri süre gelen altyapı sorununu ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

“DAHA SAĞLIKLI İÇNE SUYU HATTINA KAVUŞACAĞIZ”

Mevcut altyapı hatlarının ortalama 30-40 yıllık altyapılar olduğuna vurgu yapan Akay, “Mevcut, ömrünü tamamlamış ve artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş altyapı, son teknoloji hatlarla değiştiriliyor. Hatlarımızın çaplarını 2-3 katına çıkarıyoruz. Asbest içme suyu hattı da daha sağlıklı ve dayanıklı olan son teknoloji duktil borularla yenileniyor.” açıklamasında bulundu.

“ÇERKEZKÖY’ÜN İKİ BÜYÜK CADDESİNİ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Cumhuriyet Meydanı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tam Otomatik Yeraltı Otoparkı yapılacağını belirten Başkan Akay, şunları söyledi: “Çerkezköy Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda modern bir Kent Meydanı yapacağız. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından altyapısı tamamlanan Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 20 bin 160 ton sıcak asfalt çalışması yapacağız.

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ OLARAK ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin 1. etaptaki altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediyesi olarak üstyapı çalışmalarına başlayacağız. Daha sonra iki caddemizde engelli erişebilirliğinin sağlandığı, bisiklet yollarının, yaya kaldırımlarının, peyzaj düzenlemelerinin ve modern aydınlatma çalışmalarının olduğu üstyapı projesini hayata geçireceğiz. Tüm bu çalışmaların sonunda Çerkezköy’ün iki büyük caddesini son derece modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağız.”