“Beş defa hacca gittim, ilahiyat mezunuyum, A4 kağıdı gibi tertemizim. Eğer bir hırsızlığım var ise yazmazsanız namertsiniz.” Bu sözler Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nalbant’a ait.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı İrfan MANDALI, Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin NALBANT, ilçemizde görev yaptığı süreler içerisinde hakkında çıkan, gazetemiz aracılığı ile basına da yansıyan skandal ve usulsüzlük haberlerine karşılık açıklamalarda bulunmuş, tüm bunlara karşılık kendini '' beş kez hacca gitmiş olmakla, ilahiyat okumakla ve aynı zamanda hoca olmakla'' savunmaya çalışmış, hac ibadeti gibi müslüman aleminin kutsal değerini kendince ikna aracı ve aklama malzemesi olarak kullanmaya çalışması kamuoyunda makam için DEĞER TİCARETİ olarak adlandırılmış ve komik bir durum olarak nitelendirilmiştir.

Kahvaltı programında yapmış olduğum konuşmada ''Olumsuzlukları dile getirmekten hoşlanmıyoruz. Lakin vatandaşı mağdur eden, Milli Eğitim Bakanı ve hükümet yetkililerinin birçok açıklamasına rağmen vatandaşa ekstra yük getiren ilçemiz okullarındaki usulsüz uygulamalar belgeleriyle gazetemizde yayınlandı. Siz de dahil olmak üzere ilgili kişilerin ceza aldığını biliyoruz. Ama bu cezalar hep alt sınırdan verildi. Şimdi size soruyorum. Bu ilçede malum sendika temsilcileri kollanıyor mu? Kollanmıyor mu? Okul bahçelerinde stand kurdurup kitap sattırarak okulu kırtasiyeye çevirenler, vatandaşın okula yaptığı bağışları cebinde toplayıp daha sonra ne kadar toplandığı belli olmayan paranın bir kısmını kendi hesabından Okul Aile Birliği hesabına EFT yapanlar kollandı mı? Kollanmadı mı?

Bu sorulara cevap vermekte zorlanan Tahsin NALBANT, sorularımıza cevap vermek yerine ilçemizde yapmış olduğu esnaf ziyareti esnasında nüfuzunu kullanmak suretiyle yeğeni için bir iş adamından talep ettiği ve daha sonrasında ceza aldığı burs paraları üzerinden savunmaya geçmesi, ilçemizde sevilen, saygınlığı ve yardım severliği ile tanınan iş adamını itham etmek suretiyle ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarının önünde karalayıcı iddialarda bulunarak kendisini aklamaya çalışmasını ise Kapaklı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

''Benim adamımdır, ne yapsa hakkıdır'' siyasetinin Kapaklı' da geldiği durum ortada. İlçe milli eğitim müdürü, kendine özel aklama ve kendi hayatını anlatma gayretiyle basın toplantısı düzenleyebiliyor. İddia edildiği üzere, İlçe milli eğitim müdürünün fiş  - fatura merakı nedeniyle bazı lokanta esnafının arkasından söylediklerinden habersiz olacak ki, lokantalarda misafirlerle yenen yemeklerin bedellerinin Okul kantinlerinden gelen ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün hesabında toplanan paralardan ödendiğinin tüm Kapaklı' da konuşulduğundan habersiz olacak ki , '' Eğer bir hırsızlığım var ise yazmazsanız namertsiniz.'' diyebiliyor.

Kapaklı Gazetesi olarak kimseyi itham etmediğimizi belirtmek istiyoruz. Ancak; Okulların maddi sorunlarını değişik bahanelerle vatandaşın sırtına yıkıp kaynakları keyfi kullanan, yetim hakkı yeniyorsa buna dur denilmesini istiyoruz. Milletin parası özel yemeklerde ve ya özel işlerde harcanıyorsa buna dur denilmesi için Kapaklı halkı adına gazetemiz aracılığıyla ADALETİN SAVCILARI'na çağrıda bulunuyoruz.