MEB'de Fetö Temizliği 15 bin 200 personel açığa alındı bakanlıktan yapılan açıklamada ''Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yapıya ait tüm özel eğitim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ örgütüyle irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15.200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca Bakanlığımızın bu yöndeki çalışmaları devam etmekte olup, kamuoyu gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir. Saygıyla duyurulur. '' denildi. Ardından yapılan açıklamada ise FETÖ soruşturmasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda 6 bin 538 personelin daha görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde' de en fazla personele sahip milli eğitim camiasında görevden almalar ilçemizde de var olup olmadığı, varsa hangi boyutlarda yaşandığı merak konusu.

Şöyleki: Türk Silahlı kuvvetleri açıklamasında '' UR'' olarak nitelendirilen illegal çete mensubu terörist hainler (FETÖ) yapılanmasıyla mücadeleye kimlerden başlanması gerekir buna ışık tutmaya çalışacağım. Ülkemizde veya çevremizde AK Parti ilçe teşkilatlarını ele geçirmiş,  yönetim kurullarının değişik kademelerinde görev yapan abileri sayesinde veya akrabalık ilişkileri,  ele geçirdikleri sendika ilçe yönetimleri sayesinde değişik görevlere gelerek saklanmanın ve aklanmanın sağlandığı bilinmektedir. Amacımız sendika camiasını töhmet altına almak değildir. Darbe dönemlerinde hükümetin yanında dik durmuş, gerektiğinde bedel ödemiş sendika tüm Türkiye tarafından görülmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda 17/25 Aralık darbe girişimine kadar FETÖnün yurtlarına ve okullarına yapılacak gezileri tertip eden, Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan okul yöneticileri arasından geziye gidecek okul yöneticilerini seçme hakkını elinde bulunduran,  davetli listelerini hazırladıkları  iddia edilen kişilerin 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra yıldızlarının sürekli parladığı, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürü ve hatta millet vekili adayı oldukları bilinmektedir., Daha geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Fetö'nün kitaplarını zorla velilere aldırdıklarına dair kamuoyuna yansıyanlar hepinizin malumudur. Bir başka konu ise cemaat evlerinde yetiştiğinin diyetini çocuklarını Fetö'nün Çorlu’daki okullarına grup halinde kayıt ettiren böylece Fetö'ye maddi destek sağlayan kişilerin bir müddet sonra esrarengiz bir şekilde ilçemizde sendika yöneticisi olarak karşımıza çıkması ve bu suretle kendilerini saklamaya çalışmaları Fetö'yü TSK'nın dediği gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nda ''UR'' haline getirmiş, böylece bakanlık içinde oldukça etkin yapılanması sağlanmıştır.

Küçük bir Türkiye modelini yansıtan bölgemizde siyaset ve sendika içerisinde saklanmak suretiyle makam işgali başarılmış, FETÖ’nün kitapları okullarında sattırılmış ve Ak Parti Hükümetinin bunca mücadelesine rağmen saklanmanın yöntemi bulunmuşken, Türkiye genelinde nelerin yaşanmakta olduğu ayan beyan görülmektedir.

Kapaklı Gazetesi olarak Kimseyi suçlu ilan etmiyoruz. Herkesin masum olabileceği inancına sonuna kadar sahibiz. Ancak mevzu vatansa her şeyin iyi incelenmesinde ve ülkemizin başına bela olan FETÖ yapılanmasının bir daha hortlamaması için yetkilileri dikkatli davranmaya ve bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın en yakınında ki yaverlerin hainlik gafletinde bulundukları 15 Temmuz darbe sürecinde, 17 - 25 Aralık 2013'te yaşananlara rağmen 2015 yılında Fetö'nün kitaplarını sorumlu olduğu ilçesindeki bazı okullarda satın aldıran kişilerin ''ben değiştim'' söylemleri ne kadar inandırıcı olabilir.

Müdürü olduğu okulunda 2014 - 2015 yılında Fetö'nün dershane müdürünü Okul Aile Birliği Başkanı yapan kişi '' ben değiştim'' dese ne kadar inandırıcı olabilir.

Fetö'nün evlerinde yetişip, her etkinliğine katılmış, diyet borcu olarak çocuğunu diğer arkadaşlarını da organize etmek suretiyle grup halinde Fetö'nün okullarına kaydettirmiş 17- 25 Aralık’tan bayağı zaman sonra çocuğunu başka bir okula aldıran sendikacının ''ben değiştim'' demesi ne kadar inandırıcı olabilir.

Eğer kökten temizlik yaşanacaksa Fetö'cüleri himaye eden akraba ilişkilerinden başlanmalı. Ak Parti ilçe teşkilatlarından başlanmalı. Bu görevlere getirilen kişilere referans olan kişilerden başlanmalı.  Eğer kökten temizlik yapılacaksa kendini darbelere dik durmuş, demokrasi mücadelesinde en önde yer almış sendikanın içerisinde saklamaya, aklamaya çalışan sendikacı görünümlü Fetö'cülerden başlanmalı.