Merhaba Değerli Okur,

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, büyükşehir belediyesinin 11 ilçede organize ettiği basın buluşmaları kapsamında ilçemizde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda belediyelerin yapmış olduğu projeler, yapılacak olan projeler anlatılırken, basın mensuplarının soruları da cevaplandı. Öncelikle böyle bir toplantı düzenleyen her iki başkana da teşekkür ederiz.

Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Gazetemizin sosyal medya hesaplarından da canlı yayınladığımız toplantıyı, bir gazeteci olarak sonuna kadar takip ettim.

Toplantıda en çok dikkatimi çeken konular ise 2019 yılında Kapaklı Belediyesini CHP’den devralan AK Parti’li Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in sunumunda hükümet yatırımları, hayırsever yatırımları ve yapılanlardan çok yapılacak olan projelere yer vermesiydi.

Gelen bir soru üzerine İsmetpaşa Mahallesi’ndeki hava kirliliğine dikkat çeken Başkan Çetin, “Yıllardır bende bu mahallede yaşıyorum. Geçmişte şikayetlerimiz oldu ve fabrikalar ceza aldı. Fabrikaların hemen dibinde nasıl böyle bir imar verilir? Anlam veremiyorum.” Dedi.

Hava kirliliği ile ilgili böyle bir açıklama yapan Başkan Çetin, aynı toplantıda hava kirliliğinin yoğun bir şekilde yaşandığı İsmetpaşa Mahallesi’nde ve Karaağaç Mahallesi’nde yapılacak olan 3 tane projeyi açıkladı. İsmetpaşa Mahallesi’ne 1 park, Karaağaç Mahallesi’ne 1 park ve stadyum yapılacağını açıklayan Çetin, adeta ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ dedirtti.

Başkan Çetin, İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan Bülent Ecevit Parkı’nın hemen ilerisinde kendi deyimiyle fabrikaların dibine ‘Minia Trakya’ projesini hayata geçireceklerini söyledi. Karaağaç’ta ise yine bir park projesi ve ilçe stadyumunun yıkılarak Karaağaç’a yapılacağını belirtti.

Daha önce kendisiyle görüşmelerimizde bizzat dile getirmiştim. Buradan bir kez daha iletmek istiyorum. Gerek bu tür park projeleri gerekse stadyum veya antrenman sahaları, Kazak Gölü bölgesi gibi ormana daha yakın ve havası diğer bölgelere göre daha temiz bir alana yapılmalı. Bu parklara giden vatandaşlar, temiz havanın keyfini çıkararak huzur bulmalı. Temiz havada spor yapan gençlerimiz, gücüne güç katmalı ve emin adımlarla geleceğe yürümeli.

Ayrıca kentsel dönüşümle ilgili toplantıda açıklamada bulunan Başkan Çetin, kentsel dönüşüme Karaağaç’tan başlamak istediklerini belirtti. Bu karar gerçekten isabetli olur lakin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi arasında sıkışıp kalan Karaağaç Mahallesi’nin büyük bir kentsel dönüşüm planı ile komple taşınması insan sağlığı açısından daha faydalı olacaktır.

Başkan Çetin’in toplantıda dile getirdiği bir önemli husus ise Kapaklı’da 15 bin metrekare ve üstünde bir parkın olmaması idi. Çetin’in de ifade ettiği gibi bu şekilde büyük bir park için sorumluluk Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde. Bu konuda da buradan büyükşehir belediye başkanımız Kadir Albayrak’a seslenmek istiyorum. Daha önce Çerkezköy’de yaptınız. Tıpkı Çerkezköy Kartal Tepe Piknik Alanı gibi Kapaklı’mıza da bir park istiyoruz. Eğer Kapaklı'ya böyle bir park yapılacaksa Çerkezköy'deki gibi ormanlık bir alana yapılırsa çok da güzel olur. Kazak Gölü Mesire Alanı bunu için oldukça ideal durumda.

Değerli Okurlarım,

Sözlerime son verirken, son köşe yazımda anlatmış olduğum ‘Fil Hikayesi’ni tekrardan okumanızı tavsiye ediyor, hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.

Hoşcakalın, sağlıkla kalın…

FİL HİKAYESİ'Nİ OKUMAK İÇİN: https://www.kapakligazetesi.com.tr/1-fil-degil-bin-fil-gonderseler-kapakli-ya-mustahak-makale,197.html