Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Süleymanpaşa ilçesi Yavuz Mahalesinde kurulan Perşembe pazarında yankesici avına çıktı.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, Y.B. isimli kadının tezgah önünde şüpheli hareketler ettiğini fark etti. Polisi gören Y.B. koşarak uzaklaşmaya başladı. Hızlı bir şekilde olabilirsiniz. Kısa süren kovalamaca sonucu yakalanan kadının üzerinden 375 TL nakit para çıktı. 40 yaşındaki Y.B. gözaltına alınırken polis ekipleri olayı derinlemesine incelemeye aldı.

OĞLU VE GELİNİ İLE BİRLİKTE GELMİŞ

Yapılan geniş çaplı araştırmalarda Y.B.'nin oğlu ve gelini ile birlikte Çorlu ilçesinden 34 UV 8668 plakalı araç ile yankesicilik yapmak üzere Süleymanpaşa'ya geldikleri ve aracın çevre yolunda İstanbul istikametine seyir halinde olduğu tespit edildi.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN 2 POLİSE ÇARPTI

Polis ekipleri, Süleymanpaşa ilçesinden İstanbul çıkışı Bahçelievler mahallesinde mevkiinde söz konusu aracı durdurmak için uygulama noktası oluşturdu. Polis ekiplerini görünce yavaşlayan şüpheli Ş.B.’nin kullandığı araç, son bir anda manevra yaparak kaçmaya çalışırken iki polise çarptı. Hafif yaralanan 2 polis hastaneye sevk edildi. Araçta sürücü olarak bulunan 23 yaşındaki Ş.B. ve 22 yaşındaki eşi S.B. zor kullanılarak gözaltına alındı.

20 GÜNLÜK BEBEĞİ BIRAKIP YANKESİCİLİĞE ÇIKMIŞLAR

Şahıslar ve araçta yapılan aramada 13 bin 790 TL para, 6 adet cep telefonu, 1 adet kol saati muhafaza altına alınarak sahiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan şahıslar, yankesicilik yaptıklarını itiraf ettiler. Ayrıca şahısların 20 günlük bebeği evde bırakıp ailece yankesiciliğe çıktıları öğrenildi. Ş.B. ve S.B.'ye ait 20 günlük bebek de sonradan emniyete getirilerek anneye verildi. Kaynana Y.B., gelin S.B. ve oğul Ş.B. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.