Kapaklı Gazetesi -  Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Sahil Güvenlik Komutanlığının desteğiyle uyuşturucu taşıdığı değerlendirilen Brezilya’dan gelen ve bir aydır takip edilen gemiye operasyon düzenledi. Dalgıçlar tarafından gemide yapılan aramada geminin alt kısmına saklanmış 200 paket 242 kilogram kokain maddesi bulundu.

İşyerinden 2 adet telefon çalan hırsız yakalandı İşyerinden 2 adet telefon çalan hırsız yakalandı

BİR AYDIR TAKİP EDİLİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince, Marşal Adaları bayraklı 'Robusta' isimli gemi ile uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratı elde edildi. 4 Temmuz'da Brezilya sularından yola çıkan gemi yaklaşık bir ay boyunca radar sistemleri, hava ve yüzer unsurlarla takibe alındı.

GEMİ ÜZERİNDE ARAMA SÜRÜYOR

Geminin önceki gün Marmaraereğlisi'ndeki Martaş Limanı'na varmasının ardından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda Geminin alt kısmında, dalgıçlar tarafından iskele kıç altında bulunan kinistin yuvası içinde ve iplerle bağlanmış şekilde şüpheli paketler görüldü. 6 adet paket bulunduğu yerden çıkarıldı. Yapılan kontroller sonucunda 200 paket 242 kilogram Kokain maddesi bulundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve Tekirdağ Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gemi üzerinde aramalar sürdürülüyor.