Sosyal medyada yayılan asılsız haberlere bir yenisi daha eklendi. 2014 yılında Kapaklı’daki bir okulda yaşanan taciz vakası, belli gruplar tarafından tekrar gündeme getirilerek yeniymiş gibi vatandaşlara duyuruldu. Olayın gerçekliğini sorgulamayan bilinçsiz sosyal medya kullanıcılarının paylaşması üzerine, sahte haber hızla yayılarak ilçede şok etkisi yarattı.

2014’TE YAŞANMIŞTI

Sosyal medyada hızla yayılan paylaşımlarda Kapaklı’daki bir okulda 8 kız öğrenciye taciz edildiği ve olayın yaşanmasının hemen ardından yayın yasağı konulduğu iddia edilmişti. Haber merkezimize de konuyla ilgili birçok vatandaştan ihbar telefonu gelmesi üzerine gazete olarak yaptığımız araştırmada olayın 5 Mayıs 2014 tarihinde yaşandığı ve güncel olarak böyle bir konunun mevzubahis olmadığı öğrenildi. 

BELLİ GRUPLAR TARAFINDAN PAYLAŞILIYOR

Edinilen bilgilere görei Türkiye’de sahte gündem oluşturmak isteyen bazı grupların ülke genelinde yaşanmış ve kamuoyunu derinden etkilemiş bu tip olayları ‘güncelmiş gibi’ tekrar paylaştığı öğrenildi. Bilinçsiz sosyal medya kullanıcıları ve doğrulanmamış sosyal medya sayfaları tarafından paylaşılan bu kirli bilginin yayılma hızı ise vahim bir tabloyu ortaya çıkardı.