Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs salgını nedeniyle artan maske ve solunum cihazı ihtiyacına karşı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu işbirliğinde siperli maske ve solunum cihazı çoğaltıcı aparat üretimine başlandı.

Çin’de başlayarak kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık mensuplarına destek olmak amacıyla, Türkiye tek yürek oldu. İlçemizde de Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından solunum cihazları için çoğaltıcı aparat ve sağlık çalışanları için siperli maske üretimine başlandı. Üretilen maske ve çoğaltıcı aparatların Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü kanalı ile sağlık çalışanlarının hizmetine sunulacağını dile getiren Kapaklı Belediyesi Ortaokulu Müdürü Suat Yüksel, günde 10 maske ve 8 aparat ürettiklerini söyledi.

‘’ELİMİZDEKİ İMKANLARI SAĞLIK PERSONELLERİ İÇİN KULLANDIK’’

Siperli maske ve çoğaltıcı aparatların 3D yazıcılarda üretildiğini söyleyen Okul Müdürü Yüksel, ‘’Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber Kapaklı Belediyesi Ortaokulu olarak milletçe mücadelesini verdiğimiz bu virüs salgınında elimizden ne gelebileceğini istişare ettik. Elimizdeki imkanları bizim için canla başla çalışan sağlık personeline siperli maske ve solunum cihazları için çoğaltıcı aparat yapmak için kullandık. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu olarak günde 10-15 adet siperli maske üretebiliyoruz. Dün itibariyle çokça ihtiyaç duyulabilecek solunum cihazı çoğaltıcısını üretmeye başladık. Şu anda birkaç tane ürettik. Bunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla İl Sağlık Müdürlüğünün hizmetine sunacağız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’EN BÜYÜK İHTİYAÇ SİPERLİ MASKE’’

Siperli maskenin en acil ihtiyaç olduğunu da dile getiren Yüksel, ‘’Velilerimizin bize destekleri ile okulumuza kazandırmış olduğumuz Yazılım, Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin ürünü olarak sağlık camiasının hizmetine ürünlerimizi sunacağız. Çoğaltıcı aparatlarımız ortalama 2 buçuk saatte üretiliyor. Günde yalnızca 1 makinadan 8 tane üretimini yapabileceğiz. Elimizde şu an 4 tane 3D yazıcı makine var ve 2 tanesinde maske, kalan iki tanesinde ise çoğaltıcı aparat üretiyoruz. Sağlık çalışanlarının en çok siperli maskeye ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Bu yüzden ağırlıklı siperli maske üretiyoruz. ‘’ dedi.