İlçede huzuru ve güvenliği sağlamak adına özverili bir şekilde çalışan Kapaklı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 1 Kasım ile 19 Aralık tarihleri arasında eğlence mekanı ve işyerlerinde denetlemelerde bulundu. 35 mekana gerçekleştirilen denetlemede toplam 8 bin 876 lira idari para cezası uygulanırken, 1 işyeri de ruhsatsız olması nedeniyle kapatıldı. Ayrıca aranan şahıslara yönelik çalışmaların da yürütüldüğü 48 günlük maratonda, toplam 41 zanlı emniyet ekiplerince kıskıvrak yakalandı. 

İŞYERLERİNE CEZA YAĞDI

Halk sağlığı ve Anayasal düzeni korumak için farklı zamanlarda teftiş gerçekleştiren emniyet ekipleri, 27 market, 3 pavyon, 2 birahane ve 3 kıraathane olmak üzere 35 mekanı denetledi. Yapılan denetlemelerde sonucu 12 mekana izinsiz alkol satışından, 1 mekana kumardan, 4 kişiye izinsiz kiralık pansiyon veya ev kiralamaktan, 33 kişiye 5326 Kabahatler Kanunu dolayısıyla, 1 mekana 18 yaş altı işçi çalıştırmaktan ve 1 mekana geç kapatmaktan ve ruhsatsız işyeri çalıştırmaktan para cezası uygulandı. 35 mekana denetlemede bulunan emniyet ekipleri toplam 8 bin 876 lira idari para cezası kesildi.

41 ZANLI YAKALANDI

Emniyet ekiplerinin aranan şahıslara yönelik yaptığı çalışmalar sonucunda ise: Gasp suçundan 1 kişi, hırsızlık suçundan 5 kişi, dolandırıcılık suçundan 5 kişi, uyuşturucu satışı veya tedarik etme suçundan 2 kişi, kaçakçılık suçundan 2 kişi, terör örgütleri ile bağlantılı olmak yardım veya yataklık suçundan 1 kişi ve diğer suçlardan 24 kişi olmak üzere toplam 41 zanlı yakalandı. Zanlılardan 18’i tutuklanırken, 5 faili meçhul hırsızlık dosyasından 8 kişi tespit edilerek yakalandı. Ayrıca yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 5 adet tabanca ele geçirildi.