İsmetpaşa Mahallesi’nde 4 evden yaklaşık 60 bin TL değerinde hırsızlık gerçekleştiren zanlılar, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince İstanbul’da yakalandı.

3 Kasım ve 14 Kasım tarihlerinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının ardından detaylı bir çalışma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 6 şüphelinin izine ulaştı. İstanbul’dan gelerek Kapaklı'da hırsızlık gerçekleştirdikleri ve ardından izlerini kaybettirmek üzere İstanbul’a döndükleri tespit edilen hırsızlar hakkında teknik ve fiziki araştırma başlatan emniyet ekipleri; gerçekleştirdikleri operasyonla hırsızları kıskıvrak yakaladı.

TABLETTEN TOKAYA HER ŞEYİ ÇALMIŞLAR

2 farklı tarihte hırsızlık gerçekleştiren zanlıların, girdikleri evlerde tablet, laptop, altın ve nakit para gibi değeri yüksek ürünlerin yanı sıra para edebileceğini düşündükleri takıları da çaldıkları öğrenildi. Kapaklı Asayiş Büro Amirliği ekipleri ve Tekirdağ İl Hırsızlık Büro’dan oluşan özel ekiplerin 15 günlük çalışmanın ardından izlerine rastlanan hırsızlar; 18 Kasım Pazar günü İstanbul Büyükçekmece ve Bağcılar Mevkii’nde yakalandı. 

HEPSİNİN SABIKASI KABARIK

4’ü Büyükçekmece’de ve Bağcılar’da yakalanan zanlılardan; B.T.’nin 13 ayrı suçtan 3.5 yıl hapis cezası bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu öğrenildi. Ayrıca 41 dosyadan sabıkası olduğu anlaşılan B.T.’nin yanı sıra suç arkadaşı H.G.’nin 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Hırsız çetesinde bulunan M.C. ve M.N.’nin ise 5 ayrı dosyadan sabıkası olduğu öğrenildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Edinilen bilgilere göre emniyet ekiplerinin şahısların evinde yaptığı aramada bir adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Asayiş ekiplerince Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 4 zanlı, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa teslim edildi. B.T., H.G., M.C. ve M.N., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderilirken kalan 2 şüphelinin yakalanması için yürütülen çalışmaların da devam ettiği öğrenildi.