25 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen çelik hasa hırsızlığı olayının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, teyakkuza geçti. İl çapında teknik ve fiziki takip gerçekleştiren kolluk kuvvetleri, hırsızlık şüphelilerinin izini bulmayı başardı. Tekirdağ ve İstanbul'u kapsayan operasyon kapsamında 9 ev, 1 işyeri ve 3 araçta yapılan aramada çok sayıda eşya ve yüklü miktarda para, kasa açmada kullanılan iş aletleri ve kar maskeleri ele geçirildi.

ÇALINTI EŞYALARLA YAKALANDILAR

Hırsızlığın ardından aynı gün içerisinde şüphelilerin izine rastlayan Emniyet ve Jandarma ekipleri, şahısların sabah erken saatlerde İstanbul'da bir benzin istasyonunda da hırsızlık gerçekleştirdiklerini öğrendi. Kapsamlı çalışmalar neticesinde yerleri tespit edilen şahıslar, düzenlenen operasyonda çalıntı eşyalarla birlikte suçüstü yakalandı.

BALKONDAN KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Operasyon sırasında 2 şüpheli emniyet ekiplerinin ihtarlarına uymayarak balkondan kaçmayı denedi. Aşağı atlayan şüphelilerden biri ayağını, diğeri ise hem ayağını hem kolunu kırdı. Başarısız kaçma girişiminin ardından kolluk kuvvetlerince yakalanan şahıslar, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken, kalan 8 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

YÜKLÜ MİKTARDA PARAYI ZULALAMIŞLAR

2 ili kapsayan müşterek operasyon neticesinde 9 ev, 1 işyeri ve 3 araçta olmak üzere toplam 13 arama yapıldı. Yapılan aramalar neticesinde çok sayıda eşya ve yüklü miktarda para, kasa açmada kullanılan iş aletleri ve kar maskeleri ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyet ve Jandarma ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda E.Y.,M.A.,Z.A.,M.E.,A.Y.,S.Ç.,M.A.,Y.A.,G.A.,F.A., isimli 10 kişi yakalandı. Gözaltı işlemlerinin ardından yargılanmak üzere zanlılardan 5'i savcılığa teslim edildi. 5 şüpheliden ikisi suçlu bulunarak tutuklanırken, biri de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Edinilen bilgilere göre operasyon sırasında yaralanan bir şüphelinin de hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.