Kapaklı Gazetesi - “İnsanlık ölmemiş” dedirten olay, Çerkezköy’de meydana geldi. 39 yaşındaki Ergün Gültekin, bir parkta bankın üzerinde bulduğu 150 bin TL’yi 1 kuruşuna dahi dokunmadan polise teslim etti. Hamallık yaparak geçimini sağladığı öğrenilen Gültekin, “İhtiyacım varken ben o parayı yemedim, insanlara da duyarlı olmalarını öneriyorum.” dedi.

Olay, Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki bir parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çocukları ile birlikte parka giden Ergün Gültekin dinlenmek için oturduğu bankta bir torba gördü. Torbanın içerisinde 150 bin TL para olduğunu fark eden Gültekin, parayı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim etti.

“İNSANLARA DUYARLI OLMALARINI ÖNERİYORUM”

Gültekin’i takdir eden polis ekipleri, paranın sahibini bulmak için çalışma başlattı. Vatandaşlık görevini yerine getirdiği için mutlu olduğunu ifade eden 4 çocuk babası Ergün Gültekin, "Parkta poşet içinde bulduğum parayı ilk gördüğünde korktum. Belli bir süre bekledikten sonra iş yeri sahibime haber verdim. Daha sonra tutanakla birlikte paraları polis ekiplerimize teslim ettik. Bu kadar çok ihtiyacım varken ben o parayı yemedim. İnsanlara da duyarlı olmalarını öneriyorum." dedi.