Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Karlı Mahallesi’nde aracıyla kaza yapan bir sürücü, önce hırsızlık yaptı, ardından aracı bulunduğu yerden çıkaramayınca geceyi minibüsünde geçirdi. Sabah durumdan habersiz olan mahallelinin yardımıyla aracını mahsur kaldığı yerden çıkartan hırsız, kayıplara karıştı. Kaza anı ve hırsızlık görüntüleri mahalledeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

İlginç olay, Kapaklı Karlı Mahallesi’nde önceki gece 03.20'de meydana geldi. Karlı Mahallesi Kurtdere yolu ayrımında virajı alamayan 59 RE 442 plakalı araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaza yaptı. Yol kenarındaki kum birikintisi nedeniyle aracını bulunduğu yerden çıkaramayan sürücü, daha sonra mahalede hırsızlık turuna çıktı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, önce bir hafif ticari aracın etrafında dolanan kimliği belirlenemeyen şahıs, daha sonra Z.K. adlı vatandaşa ait evin avlusuna girdi. Z.K.'ye ait traktörden aküyü alan şahıs ayakta durmakta zorlanırken, çaldığı aküyle birlikte yuvarlanarak yere düştü. Aracının yanına geldiğinde bir kez daha yere düşen şahıs, güçlükle aküyü aracına attı. Hırsızlık sonrası aracıyla kaçmak isteyen hırsız, aracı kaza yaptığı yerden çıkaramayınca geceyi araçta geçirdi.

Sabah 08.00 sularında uyanarak mahalleliden yardım isteyen hırsız, mahallelilin yardımıyla traktörle aracını bulunduğu yerden çıkartarak mahalleden ayrıldı.

GÜVENLİK KAMERALARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Farkında olmadan hırsıza yardım eden mahalleli, gerçek ortaya çıkınca şaşkınlık yaşadı. Kendisine ait traktörün aküsünün çalındığını farkeden Z.K. adlı vatandaş, mahalle muhtarından yardım istedi. Hırsızı tespit etmek için mahalledeki güvenlik kameralarını izleyen vatandaşlar, adeta şaşkına döndü. Sabah yardım ettikleri araç şoförünün aküyü çaldığını tespit eden mahalleli, henüz kimliği bilinmeyen şahıstan şikayetçi oldu.

Jandarma ekipleri şikayet üzerine konuyla ilgili inceleme başlattı.