Korkutan yangın İstiklal Caddesi Aşıklar Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanda meydana geldi. Apartmanın zemin katında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek paniğe neden oldu. Dumanı farkeden çevre sakinleri durumu itfaiye ekiplerine haber verirken, olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis, Emniyet ve Zabıta ekipleri de sevk edildi. 

CAN PAZARI YAŞANDI

Giriş katta çıkan yangın nedeniyle apartman sakinleri binada mahsur kaldı. Yaklaşık 45 dakika süren yangın söndürme çalışmaları esnasında, mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekiplerin tarafından  bir bir kurtarıldı. Yangınzedelere ilk müdahale olay yerinde bulunan 112 Acil Servis ekiplerince gerçekleştirilirken, gazdan etkilenen vatandaşlar ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi. 

5 ÇOCUKLU AİLE FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Edinilen bilgilere göre zemin kattaki dairede 5 çocuğu bulunan Satılmış ailesi yaşıyordu. Çocuk odasında başlayan yangın esnasında ise evde Hanım Satılmış ve 2 küçük çocuğu bulunuyordu. Şans eseri ölen veya yaralananın olmadığı yangında ilk olarak Alican Satılmış(4) ve Serkan Satılmış(2) isimli iki küçük çocuk, ardından anneleri Hanım Satılmış kurtarıldı. Kalan 3 çocuğun okulda olduğu öğrenilirken, baba Bayram Satılmış ise yangını haber alır almaz 2 çocuğu ve karısının sağlığından endişe ederek olay yerine geldi.

MANDALI İNCELEMELERDE BULUNDU

Yangını haber alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yangında can kaybı yaşanmamasını büyük bir şans olarak niteleyen Başkan Mandalı, yaşanan mal kaybıyla ilgili kazazede aileye yardım sözü verdi. Ardından mağdur aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Mandalı, olay yerinden ayrıldı.