Kapaklı’da doğalgaz ve tesisat işleri yapan Aşkın Çeküç, geçtiğimiz günlerde haber merkezimiz aracılığı ile 8 kez soyulduğunu iddia ederek yetkililere seslenmişti. Mağdur esnafın serzenişini kayıtsız bırakmayan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili teyakkuza geçerek hırsızların izini bulmayı başardı.

EMNİYET DÜĞMEYE BASTI

Edinilen bilgilere göre; doğalgaz işleri yapan Aşkın Çeküç’ün deposu, 9 Ocak Çarşamba günü kimliği bilinmeyen kişilerce talan edildi. Yüklü miktarda araç gerecin çalındığı iddia edilen olayın ardından talihsiz esnaf emniyete başvurdu. Konuyla ilgili teknik ve fiziki takibini sürdüren Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Saray ilçesinde hırsızların izini bulmayı başardı.  

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saray’da bir operasyon gerçekleştiren emniyet ekipleri, hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edilen E.Ç. ve G.M. isimli iki şüpheliyi gözaltına aldı. ‘Evden Hırsızlık ve Konut Dokunulmazlığının İhlali’ suçundan gözaltına alınan iki zanlının ardından, olayla ilgili olduğu iddia edilen diğer zanlıların yakalanması için de soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 

‘’BAŞKA MÜRACAATI BULUNMAMAKTADIR’’

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerde, Kapaklı İlçesinde doğalgaz işleri yapan A.Ç. isimli şahsa ait depodan 8 kez hırsızlık yapıldığına dair haberlerin yer alması üzerine kamuoyuna açıklama yapma gereği doğmuştur. Haberde bahsi geçen A.Ç. isimli şahsın ikametinin altında depo olarak kullandığı yerde gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili şahsın 13.01.2019 tarihinde müracaatının bulunduğu anlaşılmış ve konu ile ilgili  ‘Evden Hırsızlık ve Konut Dokunulmazlığının İhlali’ suçundan tahkikata başlanmıştır. Olay ile ilgili E.Ç. ve G.M. isimli iki şüpheli şahıs Saray İlçesinde ekiplerimiz tarafından yakalanmış, iki şüpheli şahsın ise yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Konu ile ilgili A.Ç. isimli şahsın herhangi başka bir müracaatı bulunmamaktadır.’’