Emniyet Genel Müdürlüğü, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kolluk kuvvetlerine destek olmaları amacıyla 8 bin erkek Mahalle Bekçisi alınacağını açıkladı. 81 ilde gerçekleştirilecek alımlar için başvuru şartlarını açıklayan Emniyet Genel Müdürlüğü, adayların 18 Mart - 01 Nisan tarihleri arasında ön başvurularını yapabileceğini duyurdu.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE ÖN BAŞVURU YAPILACAK

Bekçi olmak isteyen adaylar, müracaatlarını Polis Akademisi internet sitesi www.pa.edu.tr aracılığıyla yayımlanacak ekran üzerinden gerçekleştirecek. E-Devlet şifresiyle erişilebilecek bu ekran üzerinden aranan şartlar ve iletişim bilgilerine dair bazı bilgiler girilecek. Ön başvurularını gerçekleştirecek olan adaylar, daha sonraki süreçte ise şahsen başvuru, evrak teslimi, ön sağlık kontrolünden geçecekleri merkezleri yine kurumun resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

ARANAN ŞARTLAR

 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği için başvurmak isteyen adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak, başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, askerlik görevini yapmış olmak, başvuruların başladığı tarih itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası bulunmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum olmamak, memuriyete engel bir hali bulunmamak, silah taşıma engeli bulunmamak.