Kapaklı Gazetesi - Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri, kurbanlık pazarında sahte para konusunda bilgilendirici broşürler dağıttı.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ,Kapaklı Atatürk mahallesinde kurulan küçük ve büyükbaş kurbanlık pazarında vatandaşlara sahte para veya dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirici broşür dağıtarak uyarıda bulundu. Vatandaşlar ile tek tek görüşen ekipler, gerçek ve sahte paranın nasıl ayrılacağını birebir uygulamalı olarak anlattı. 

NELERE DİKKAT ETMELİ

Sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırmanın mümkün olduğu belirtilen broşürde, “Kabartma baskı tekniği banknotlara özgü bir özelliktir. Genellikle banknotların ön ve arka yüzeylerinde bulunan bazı kısaltmalar kupür değerini gösteren rakamlar ve modifler dokunulduğunda kabartma hissi vermektedir. Banknotlar ışığa tutulduğunda filigran düz bir hat şeklindeki şeridi ve bütünleşik görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu üç unsur gerçek bir banknota her iki taraftan bakıldığında görülebilmektedir.’’ Bilgilendirmesi yapıldı.

‘’155 POLİS İMDAT HATTINI ARAYIN’’

Olası bir dolandırıcılık olayına karşı satıcı ve alıcıların yapması gerekenlerin de anlatıldığı broşürde, şu uyarılar yer aldı; ‘’Alışveriş yaptığınız insanların ismini ve telefon numaralarını alın. Size verilen telefon numarasının doğru olup olmadığını numarayı aldığınız anda arayarak kontrol edin. Özellikle akşam vakitlerinde hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olun. Yanınızda ya da kaldığınız yerde nakit para bulundurmayın. Hayvan satışından kazandığınız parayı bankaya yatırın. Alışveriş sırasında aldığınız paranın sahte olup olmadığını kontrol edin. Şüpheli araçların plakasını alın. Ücretinizi almadan hayvanlarınızı teslim etmeyin. Her türlü şüpheli durumu zaman kaybetmeden 155’i arayarak polise bildirin.’’

EMNİYETE TEŞEKKÜR ETTİLER

Hayvan pazarında bulunan vatandaşlar da emniyetin yaptığı bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Polisler pazara gelerek sahte para ili ilgili bizleri uyardı. Konuyla ilgili bilgilendik. Çok güzel bir uygulama, emniyetimize teşekkür ediyorum” dedi.