Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da bir bankanın ATM’sine kart kopyalama aparatı yerleştiren hırsızlar, onlarca kişinin banka hesabını ele geçirdi. Mağdurlar arasında bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, dolandırıcıların banka hesabını nasıl boşalttığını anlattı.

18 Temmuz günü Kapaklı Belediye meydanında bulunan DenizBank ATM’sine gelen şüpheli kişi veya kişiler, ATM’ye kart kopyalama aparatı yerleştirdi. 20 Temmuz’a kadar onlarca vatandaşın kredi ve banka kartı bilgilerini kopyalayan soyguncular, elde ettikleri şifrelerle o tarihlerde ATM’yi kullanan tüm müşterilerin banka hesaplarını boşalttı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bilgileri dışında banka hesaplarından para çekildiğini fark eden vatandaşlar emniyete başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ATM farelerinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, soyguncuların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan banka yönetimi tarafından da gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

‘’TELEFONUMA GELEN MESAJ İLE SOYULDUĞUMU ANLADIM’’

ATM vurgununun mağdurlarından biri de Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz oldu. Banka hesabında bulunan tüm parayı soygunculara kaptıran Dilsiz, olay günün şu sözlerle anlattı; ‘’Bu sabah Kapaklı’da gelişen ATM dolandırıcılığında mağdurlardan biri de benim. Sabah 08.20’de telefonuma gelen mesaj ile İstanbul Sultanbeyli’den 3 bin 300 TL nakit para çekildiğini öğrendim. Bilgim dahilinde olmadığı için bir şeylerin yolunda olmadığını anlayarak bankamı aradım. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede paranın çekildiğini doğruladılar ve soyulduğumu anladım.’’

‘’BANKA ŞUBESİ DOLANDIRILDIĞIMI SÖYLEDİ’’

Ardından detaylı bilgi almak için banka şubesine gittiğini belirten Dilsiz, ‘’Soyulduğumu anlayınca bankanın Çerkezköy’deki şubesine gittim ve dolandırıcılığa maruz kaldığımı söylediler. Ben de kartlarımı ve mobil uygulamamı iptal ettirdim. Ben bu işlemleri yaparken benim gibi birçok mağdur olduğunu öğrendim. Bankadan çıktıktan sonra konuyla ilgili şikayetçi oldum.’’ dedi.

‘’HIRSIZLIK BU KADAR BASİT OLMAMALI’’

ATM’lerde ekstra güvenlik önlemi alınması gerektiğini söyleyen Muhtar Dilsiz, ‘’Bankalar bu konuda daha tedbirli olmalılar. Hırsızlık bu kadar basit olmamalı. Daha somut çözümler alınarak dolandırıcılıkların önüne geçilmeli. İnşallah en kısa sürede tüm mağdurların mağduriyetleri giderilir. Benim 3.500 TL’m çalındı ama 25 bin ve 15 bin TL’si çalınan vatandaşlara da şahit oldum. Bu konuyla ilgili başvurduğumda benim gibi en az 20 tane daha mağdur olduğunu gördüm. Banka da bu olayı şikayetler üzerine farketti ve mağduriyetimizin giderileceğini söylediler.’’ İfadelerini kullandı.