Kapaklı Gazetesi - Şarköy açıklarında yakalanan 195 kaçak göçmenin içinde bulunduğu teknenin İstanbul'dan çalındığı ortaya çıktı. İfadesi alınan göçmenler, İtalya'ya gitmek için insan kaçakçılarına kişi başı 6 bin dolar ödediklerini söyledi.

Marmara Denizi'nin Şarköy açıklarında devriye atan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, şüphelendikleri balıkçı teknesini durdurdu. Teknenin içinde yapılan kontrolde Yunanistan'a gitmeye çalışan farklı uyruklardan 195 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler tekneyle birlikte Şarköy Limanı'na getirildi. Aç ve susuz olan olduklarını söyleyen göçmenlerin yiyecek ve su ihtiyaçları karşılandı. Limandaki işlemlerin ardından göçmenler, geceyi geçirmeleri için Şarköy'de öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

TEKNE KULLANMAYI ÖĞRENİP KAÇTILAR

Kaçakların içinde yakalandığı 'Kibar Kaptan' adlı teknenin İstanbul'dan çalındığı ortaya çıktı. Sahiplerinin güvenlik güçlerine teknelerinin çalındığı yönünde ihbarda bulundukları öğrenildi.

Ayrıca, insan kaçakçılarının göçmenlerden birine tekneyi kullanmayı öğretip, izleyecekleri rotayı da verdikten sonra kaçtıkları tespit edildi. İfadelerine başvurulan göçmenler, önce Yunanistan'a, ardından da İtalya'ya gitmek için insan kaçakçılarına kişi başına 6 bin dolar para ödediklerini söyledi.

Emniyet ekipleri, insan tacirlerini yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.