Olay Karaağaç Mahallesi’nde meydana geldi. Kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler, gece geç saatlerde Kapaklı Belediyesi tarafından Baran Sokak’ta yapılan parka geldi. Parkın aydınlatılması için kullanılan elektrik trafosunu gözüne kestiren hırsızlar, bir sopa yardımı ile trafo kapağını açarak elektrik kablolarını çalmaya çalıştı.

10 BİN TL’LİK KABLO ÇALDILAR

Aynı gün içerisinde Kapaklı Belediyesi tarafından yapımı yeni tamamlanan halı sahada da bir soygun meydana geldi. Yine kimliği bilinmeyen kişiler, halı sahanın yanı başında bulunan kulübeye tavanı kırarak girdi. Kulübedeki elektrik tesisatını ustaca söken hırsızlar, 10 bin TL değerinde elektrik kablosu çalarak kayıplara karıştı.

SALDIRILAR İLK DEĞİL

Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada saldırının ilk olmadığı belirtildi. Geçtiğimiz günlerde de İsmet Paşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi’nde bulunan 20 adet su mazgalı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınmış, emniyet konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

‘’HALKIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ’’

Gerçekleşen 3 olayla ilgili Kapaklı Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı; ‘’Vatandaşlarımız ile birlikte çocuklarımızın eğlenmesi , dinlenmesi ve boş vakitlerini değerlendirmesi  için  yaptığımız parklarımızı bu hale getirenleri halkımızın takdirine bırakıyoruz. Vatandaşların vergileriyle belediyemizin bütçesiyle yapılan bu parklar kamu malıdır. Özellikle çocuk parklarımıza zarar veren, çirkin yazılar yazan, yeşil alanlarda ki çiçeklere zarar veren, aydınlatmalara zarar veren kişilerin 444 80 59 no`lu telefon aranarak zabıta ekiplerimize bildirilmesini istiyoruz. Her mahalle, her semt kendi parkına sahip çıkmalı. Bu anlamda kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.’’