Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy’de yaşanan dublörlü dolandırıcılık akıllarda durgunluk yarattı. 1 milyon TL’lik bir dükkanın satışı için Çerkezköy Tapu Müdürlüğüne başvuran şahsın, sahte kimlik ve evrak kullandığı ortaya çıktı. Şahıs emniyet ekiplerince suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çerkezköy’de bir kişi, E.Ö.’ye ait bir dükkanın satışı için Çerkezköy Tapu Müdürlüğüne başvurdu. Tapu Müdürlüğü personeli tarafından belgelerde yapılan incelemede, E.Ö.’nün vekaletnamesindeki kişi ile başvuru yapan şahsın fotoğraf, imza ve yazı örneklerinde farklılık tespit edildi. Zanlının, vekaletnamedeki eşkale uymadığını anlayan personeller durumu polise ihbar etti.

SERBEST BIRAKILDI

Kuruma gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, S.C. adlı zanlının sahte kimlik ve vekaletname kullanarak başvuru yaptığı ortaya çıktı. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan dükkanı, sahte kimlik ve vekaletname ile satmaya çalışan şahıs, gözaltına alındı.

Şüpheli S.C., polisteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. S.C.’ye alıcı tarafından ödenen 90 bin TL’nin ise, sahibine geri iade edildiği öğrenildi.