Yerimde olsanız sizde eminim ''Bu ne Ziyanlık'' derdiniz.  Geçtiğimiz hafta Perşembe günü arandım. Arayan beyefendi kendisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişi olduğunu söyleyerek kendisini tanıttıktan sonra (geçtiğimiz cuma günü için ) yarın ziyaretimize gelmek istediğini söyleyerek randevu talebini iletti. Arayan devlet olunca, ''Hay hay buyurun efendim şu adresteyiz, bekleriz '' diyerek kapattığımız telefonun ardından heyecanla(!) yarını beklemeye başladım.

Gelen devlet olunca mühim bir konu vardır diye düşünürken birde karşımıza ne çıksın???

Tabii ki Kapaklı'nın meşhur Tahsin Müdürü

Hani Kapaklı' da göreve geldiği günden bu güne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü tartışılan tek kurum haline getiren, eğitim kalitesinin artırılması yönündeki çalışmalara en çok ihtiyaç duyulan genç ilçemizde sorunları bertaraf edecek çözümler üretmek yerine keyfi ve usulsüz uygulamalarıyla eleştirilerin odağı olan şu Tahsin NALBANT aynı kurumun içerisinde her gün beraber çalıştığı, eğitim çalışmalarına Kapaklı'da beraber yön verdiği mesai arkadaşlarını sözüm ona ''BASINA BİLGİ SIZDIRIYORLAR'' diye haklarında şikayette bulunmuş ve sokakların sesinden bi haber olacak ki kaymakam bey de soruşturma açılması için hemen valiliğe göndermiş. Müfettişin gelme sebebi bu. ''GAZETENİZE BİLGİLERİ BU İKİ ARKADAŞ MI VERİYOR'' Soruya bakar mısınız? Bu iki arkadaş dediği Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğünün en tepesindeki görevliler. Şu iç kavgaya, şu kısır çekişmeye bakar mısın? Vatandaş olarak bu soru için devletin boş yere ziyan edilen bir gününe güler misin? Ağlar mısın? Kapaklı'nın sorunları tamamen çözülmüş, her şey yolunda köklü ve gelişmiş ilçemizde uğraşılan konu bu. Başka bir konuya dikkat çekmek için yazımın sonlarına doğru tekrar dönmek üzere şimdilik nokta koyuyorum.

Milli Eğitimin tepesinde bizlere kadar yansıyan bu kavgalar yaşanırken Kapaklı kaymakamı  ne yapar? Kaymakam beye sormakta fayda var. Haberin kaynağımı önemli ? Haberin içeriğinde belirtilen usulsüzlükler mi önemli? Sizlere tavsiyem; Araştıracaksanız memurunuzun yediği haltları araştırın. Uğraşacaksanız hakkındaki toplu şikayetler sebebiyle soruşturma açılması için imza attığınız Muhittin ALKAN'ın soruşturmaları bitmeden yine sizin imzanızla Kapaklı'ya nasıl şube müdürü olarak yutturulduğunu sorgulayın. Eğitimin gelişmesi için bir meziyeti olmayan memurunuzun, müdür yardımcısı dahi olamayan bir öğretmeni eğitim camiasında okul müdürlerine amir yaparak eğitim camiasında huzursuzluk yaratan uygulamalarına alet olmayın. Eğitim camiasının son uygulamadan son derece rahatsız olduğunu söyleyebilirim. ‘Ne gerek vardı keyfi olarak bir öğretmeni okul müdürlerine amir yaparak eğitim camiasını huzursuz etmeye’ diyorlar. İlgilenecekseniz Kapaklı'da eğitime nasıl ivme kazandırabiliriz onunla ilgilenmenizi tavsiye ederim. En azından örnek uygulamaları takip ederek hemen dibimizde kendisinden ayrıldığımız ve yılların büyük ve köklü ilçesi Çerkezköy'de, Kaymakam beyin öncülüğünde, milli eğitim müdürlüğü ve iş dünyası ile el ele vererek tamamı hayırsever desteği ile yapılan bir ortaokulu bugün 5-6 ay gibi  kısa sürede  hizmete nasıl sokuyorlar onunla ilgilenin.  Milletin muzdarip olduğu ve şikayet ettiği bir öğretmeni koruma altına alarak vatandaşla inatlaşırcasına eğitimin başına getireceğinize, milleti baş tacı edip şikayetleriyle ilgilenin.

Kapaklı idari yapısının sadece milli eğitim açısından kısaca fotoğrafını çektikten sonra nokta koyduğumuz yerden devam edelim.

Müfettiş bey sordu ''GAZETENİZE BİLGİLERİ BU İKİ ARKADAŞ MI VERİYOR'' gülünç. Kapaklı'da herkesin ve her kesimin konuştuğu mevzuları gazetenize kim verebilir?

Tabi ki Devlet yetkililerinden çözüm konusunda umudunu kesmiş,  vicdanlarına ses arayan Kapaklı halkı.  Nokta...