Kırklareli’ne bağlı Vize ilçesinin Soğucak Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, köy yakınlarına kil ocağı açmak isteyen bir firmaya karşı yürüttükleri mücadelelerine devam ediyor. Kil Ocağı yapılması ile ilgili düzenlenen ÇED Toplantısı’nı protesto eden köy sakinleri, ‘’Onlar pes etmiyorsa, biz de etmeyeceğiz. Köyümüzün kalbine yapılacak bu zehir fabrikasını burada istemiyoruz’’ dedi.

‘’KÖYÜMÜZ İÇİN CANIMIZI VERİRİZ’’

26 Eylül Çarşamba günü saat 09:00’da Soğucak Köy Meydanı'nda düzenlenen ÇED Toplantısı, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Köy yakınına Kil Ocağı yapmak isteyen bir firma tarafından düzenlenen ÇED Toplantısı’na karşı çıkan köylüler, sloganlar atarak toplantıyı protesto etti. Yıllardır türlü firmaların bölgeye Kalter ocağı, kil ocağı ve taş ocağı yapmayı istediğini fakat yasal haklarını koruyarak köylerini şantiye alanına çevirmeyeceklerini belirten köy sakinleri, köyleri için canlarını feda edeceklerini dile getirdi.

BÖLGEDEKİ TÜM SOĞUCAKLILAR PROTESTOYA KATILDI

Düzenlenen ÇED toplantısına Vize Soğucak Köyü Dayanışma Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği de katılım gösterdi. Bölgeden ücretsiz araç kaldırarak köylerine giden dernek üyeleri, ellerine pankart alarak toplantıyı protesto etti. Ayrıca toplantıyı protesto etmek için Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Pınarhisar CHP İlçe Başkanı Volkan Ertan, Kapaklı Ak PArti Kadın Kolları Başkanı Nezahat Erdoğan, Vize CHP İlçe Başkanı Ercan Özalp, DAYKO Başkanı Nusret Türkkan, Kırklareli Kent Konseyi mensubu Göksal Çidem ve civar köy sakinleri de alanda hazır bulundu.