Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. 

Milletvekili Aygun, mesajında Kuvay-ı Milliye ruhunun Trakya’yı özgürlüğüne kavuşturduğunu dile getirdi. Tekirdağ'ın kurtuluşu için de büyük mücadele verildiğini aktaran Aygun, şu ifadelere yer verdi;

‘’Osmanlı Devleti’nin Avrupa’da toprak yitirmesi ile Trakya Bölgesi’ndeki Türkler büyük bedeller ödemiştir. Osmanlı Devleti, 1. Balkanlar Savaşı’nda Batı Trakya’nın tümü ile Doğu Trakya’nın bir bölümünü kaybetmiştir. Bulgarlarca işgal edilen Tekirdağ, büyük mücadelelerle özgürlüğüne kavuşturulmuştur.

‘’KUVAY-I MİLLİYE İLE DESTANLAR YAZILDI’’

1918 yılında Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasının ardından bu kez Yunanlılarca işgal edilen Trakya’da Kuvayı Milliye ile destanlar yazılarak bağımsızlık ve özgürlük savaşı başlatılmıştır. Batı Trakya Kuvayı Milliyesi’nin amansız mücadelesi sayesinde bölgedeki Yunanlılar Trakya’daki 6 tümenini Anadolu’ya gönderememiştir. Trakya’nın bağımsızlık savaşını yöneten Trakya ve Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin kurduğu çeteler, Büyük Zafer’e kadar faaliyetlerine devam etmiştir.

‘’NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!’’

Yurtsever Tekirdağlı şairimiz Namık Kemal’in “Biz o yüce yaradılışlı milletiz ki/Hamiyet meydanında ayaklar altında toprak olmaktan bize ölüm daha iyi gelir” mısraları, Trakya’da verilen mücadelenin özetidir. Bugün Tekirdağ İlimiz ve Süleyman İlçemiz, büyük mücadelelerle düşman işgalinden kurtarılarak Türk yönetimine geçmiştir. Ne mutlu Türküm diyene! Trakya Milli Mücadelesi’nde emeği geçenleri, ebediyete intikal eden tüm kahraman şehitlerimizi, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum, ruhları şad olsun.

Atatürk ve O’nun harekete geçirdiği Kuvayı Milliye ruhu her zaman yol göstericimiz olmaya devam edecektir. Cumhuriyet’in akıl ve bilimi esas alan kurucu değerlerine sadakat, bu toplumun tek kurtuluş reçetesidir.’