Diyanet işleri Başkanlığı’nın 2015 Yaz Kuran Kursları programı kapsamında ilçede yaklaşık 125 öğrenci, Şelale Aile Çay Bahçesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen kahvaltı programında buluştu.

6 haftadır öğrencilere Kur’an-ı Kerim eğitim öğretimi verildiğini belirten Hacı Fahri Zümbül Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan, “Yaz Kur'an Kursları'nda, Tuncay Demir kardeşimiz sayesinde bu güzel etkinlikte bir araya geldik. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

kahvalti-kurs (3)125 ÖĞRENCİ KATILDI
Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nce ilçedeki Kuran Kursları ve camilerde verilen 2015 Yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında eğitim gören öğrenciler, Şelale Aile Çay Bahçesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Kur'an Kursu öğrencilerine jest yapan Şelale Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Tuncay Demir, "Yaz Kur'an Kursu" programına katılan 125 öğrenciye kahvaltı verdi. Kahvaltı programında Kuran Kursu Hocaları Abdullah Karacan, Ümit Uluç, ve Bayan Kuran Kursu öğretmenleri de hazır bulundu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Kur'an-ı Kerim’in, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’i, müslümanların örf ve adetlerini tanımak amacıyla öğrenilmesi gerektiğine işaret eden Hacı Fahri Zümbül Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan, “Yaz Kur'an Kursları sadece eğitim ve öğretimden ibaret kalmadığı öğrenciler arasında paylaşma kültürününde öğretilmesi gerektiği bunu da sağlamanın en isabetli yerlerinden biri camiler olduğu için bu güzel etkinlikte bir araya geldik. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Karacan, "Yaz Kuran Kursu programımıza katılım oldukça yoğun oldu. Diyanet İşleri'ne bağlı Kur'an Kursları'nda ve camilerimizde, Kur'an kursu hocalarımızın gözetiminde eğitim öğretim devam ediyor. 6 haftadır devam eden Kur’an Kurslarımız 21 Ağustos’ta sona erecek. Son hafta öğrencilerimizle düzenleyeceğimiz olan piknik etkinliğinde tekrar bir araya geleceğiz” dedi.