Kapaklı Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. Yıldönümü nedeniyle Kapaklı Muharip Gaziler Derneği’ndeki gazilerimiz ve aileleri için Kıbrıs’a gezi düzenledi.

23 Eylül Pazar günü düzenlenen gezide Kapaklı Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 33 gazi ve aileleri, Kıbrıs’taki tarihi savaş alanlarını ziyaret etmek ve anılarını yad etmek üzere yola çıktı. Yola çıkan kafilenin arasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’da bulundu.

BİR DOLU ZİYARET

Gezinin ilk günü Lefkoşa’ya hareket eden kafile; KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan’ı ziyaret etti. Ardından Rauf Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça eşliğinde Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret eden gaziler ve aileleri, oradan Dr. Fazıl Küçük’ün mezarına da ziyarette bulundu. 

VAHİD İNCE YAD EDİLDİ

İkinci gün Kıbrıs Harekâtı sonucunda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin anısına Türkiye tarafından yapılan Karaoğlanoğlu Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlik ziyareti esnasında Kıbrıs Barış Harekatı'nda hayatını kaybeden Kapaklı şehidi Vahid İnce'ye de dualar okundu. Ardından bölgedeki müzeleri de gezen gaziler, Barış ve Özgürlük Anıtı önünde aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerçekleştiren gezi programı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ziyareti ile son buldu.