Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde geçtiğimiz günlerde kızıl renk alan Kamaradere deresinin ardından Sultanköy Mahallesi’nden denize dökülen Kınıklı Deresi de renk değiştirerek kahverengi akmaya başladı.

Sultanköy Mahallesi’nden denize dökülen Kınıklı Deresi kahverengi renk aldı ve denize döküldüğü alanda köpürmeler meydana geldi.  10 gün önce ilçede Kamaradere deresinin kızıl renk aldığını belirten vatandaşlar çevre felaketinin sorumlularının cezalandırılmasını istediler. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapılan şikayetler üzerine yetkililer derede inceleme yaptı.

“DERELERİMİZ YOK OLUYOR”

Marmaraereğlisi ilçesinde derelerin renk değiştirdiğini dile getiren Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Atilla Olgaç; “Yine yakın çevremizde çevre kirliliği yaşanıyor. Kamaradere deresindeki kirliliğin üzerinden daha 10 gün bile geçmedi. Sultanköy’den geçen Kınıklı deresi kahverengi renk aldı. Ergene nehri bilindiği gibi kırmızı akmıştı. Şimdi Marmarereğlisi ilçemizden geçen dereler de renk değiştirdi. Kamaradere deresi kızıl akarken, Kınıklı deresi de içler acısı hal aldı ve kahverengi renk aldı. Bizler derelerimizi ve doğamızı korumak adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz “dedi.

DENİZE GİRMEK YASAKLANMIŞTI

Kamaradere deresi çevresinde Marmaraereğlsii Belediyesi önlem almış ve derenin denize döküldüğü alanda denize girmek yasaklanmıştı.