TREDAŞ’ın düzenlediği, enerji tasarrufu bilincine sahip bireylerin yetişmesine katkı sağlamayı  hedefleyen “Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil” temalı resim sergisi Edirne’deki Erasta AVM’de ziyarete açıldı. İki gün boyunca gezilebilecek sergide enerji tasarrufunun önemine dikkat çekerek ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler ücretsiz olarak görülebilecek.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (TREDAŞ), çocuklara küçük yaştan itibaren enerji tasarrufu bilinci kazandırmak amacıyla başlattığı “Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil” temalı resim yarışmasında çocukların çizdiği elektrik tasarrufuna dair resimler Edirne’deki Erasta AVM’de sergileniyor.

İLK 5’E GİREN RESİMLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli genelindeki resmi/özel tüm ilkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi. 30 Mart-30 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, enerji tasarrufunu anlattıkları eserlerini TREDAŞ’a ulaştırarak yarışmaya katıldılar. Yarışmaya başvuran eserler, TREDAŞ sorumluluğunda belirlenen jüri ve konunun uzmanları tarafından değerlendirildi. Yarışma kriterlerine göre değerlendirilen resimlerden 5’i ödüle layık görüldü. Yarışmanın birinciliğini Edirne Abalar İlkokulu’ndan Hamit Öztürk kazandı. Özel Tekirdağ Mektebim İlkokulu’ndan Melek İnci İpek ikinci, Tekirdağ Cafer Tayyar İlkokulu’ndan Balım Kıyar üçüncü, Kırklareli Kocasinan İlkokulu’ndan Hasan Aydıncı dördüncü ve Edirne Abalar İlkokulu’ndan Beliz Kapancı beşinci oldu. Dereceye giren çocuklara bisiklet ve scooter hediye edildi.

ÜCRETSİZ OLARAK GEZİLEBİLECEK

Yarışma kapsamında ödül alan eserler ve sergilenmeye değer eserlerden oluşan resim sergisi Edirne’deki Erasta AVM’de açıldı. Açılışını TREDAŞ Edirne İşletme Müdürü Alpay Karaer ve TREDAŞ Kurumsal İletişim Şefi Ergin Akgün’ün gerçekleştirdiği sergi, ziyaretçiler tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek.