Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ‘Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi' kapsamında 17 bin arı kovanı destekte bulunuyor.

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde önemli katkıları bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yatırımlarla çiftçileri ve hayvan yetiştiricilerini desteklemeye devam ediyor. ‘Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi’ kapsamında harekete geçen Büyükşehir, dağıtımı gerçekleştirilen 17 bin adet arı kovanı ile Tekirdağ’daki arıcılığın artmasını hedefliyor.

‘’KOVANLAR AMACI DOĞRULTUSUNDA KULLANILIYOR’’

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada il genelinde binin üzerinde yetiştirici ile çalışılan projenin sağlıklı ve amacına uygun yürütülmesi için Büyükşehir Belediyesi teknik personellerince yerinde kontrol faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtilerek "Bu denetim ziyaretleri sırasında bir yandan 30 kovanlık işletme büyüklüğüne ulaşan arıcılarımızın verdikleri taahhütnameye ya da projeden yararlanma koşullarından birisi olan Arı Yetiştiricileri Birliğine üye olup olmadıkları diğer yandan da alınan kovanların amacı doğrultusunda kullanıp kullanmadıkları araştırılmaktadır. Projede öngörülen koşullara riayet etmediği tespit edilen üreticilerden ise şimdiye kadar verilmiş kovanların alınarak başka yararlanıcılara verilmektedir." denildi.

‘’PROJE BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULANIYOR’’

Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi; "Şimdiye kadar yürütülen çalışmalar sonucu memnuniyetle belirtilmelidir ki çok az sayıda üreticimiz elinden olmayan nedenlerden kovanlarını doldurup, üretme geçememiştir. Türkiye çapında oldukça büyük olan bu projenin sevindirici düzeylerde başarılı şekilde uygulandığı ve yetiştiricilerimizin de oldukça memnun olduğu tespit edilmiştir."