Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törenle, Karagöz Gölü Deresi’nin ıslahı temel atma töreni yapıldı. 

Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi’ni birbirine bağlayan Karagöz Gölü Deresi’nin ıslahı için temel atma töreni gerçekleştirildi. 24 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 15:30’da gerçekleştirilen temel atma törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

‘’KAMULAŞTIRMAYI BİZ YAPIYORUZ’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlanan törende, ilk konuşmacı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılması gereken dere ıslahatlarının belediyelerce yapıldığını dile getiren Gürcün, ‘’DSİ’nin yapacağı taşkın koruma projelerinde kamulaştırma yapma yükümlülüğü belediyelere bırakılmıştır. Yani DSİ’nin yapacağı dere ıslahlarında doğabilecek kamulaştırma, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmakta ve bedelleri ödenmektedir. DSİ ıslah yapacağı projeyi Büyükşehir'e yollamakta kamulaştırma ihtiyaçları tarafımızdan belirlenmekte, bedeli tespit edildikten sonra Büyükşehir meclisinden olur alınmakta, sonrasında DSİ ile protokol yapılmakta ve bu şekilde DSİ projeyi başlatmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı dere ıslah çalışmaları kapsamında tüm kamulaştırma bedellerini de Büyükşehir Belediyesi karşılamaktadır.’’ dedi.

BEDELİ 2 MİLYON 205 BİN TL

Dere ıslahının 15 Temmuz’a kadar tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Zeki Gürcün, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; ‘’Karagözlü Dere Islah projesi kapsamında 17 Nisan tarihinde işyeri teslimi yapılmıştır. İşin bedeli KDV dahil 2 milyon 205 bin TL’dir. İşin süresi 90 gün olup, 15 Temmuz tarihinde tamamlanması ön görülmektedir. İhale kapsamında 750 metre uzunluğunda 4*2 U kesit beton kanal imalatı yapılacak, 4 adet 4*2 metre boylarında toplam 64 metre uzunluğunda kutu menfez, 15 bin metreküp kanal kazısı ve 10 bin metreküp taş dolgu işi yapılacaktır. Çalışmalar tamamlandıktan sonra projesi hazır olan Cumhuriyet Parkı peyzaj çalışmalarına başlatılacaktır. Amacımız uzun yıllar boyunca sorun kaynağı olan derelerimizin ıslah edilerek bir yandan taşkın sorununu çözmek öte yandan çevre düzenlemeleri yaparak bu alanları halkımızın kullanımına açmaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak derelerin temizliği çalışmalarında kullanılmak üzere uzun bomlu bir ekskavatör satın alınmış olup, bu ekskavatörle dere temizlikleri yapılmaktadır.’’

‘’YOLLARIN %56,6’SI YENİLENDİ’’

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı’ya yapılan yatırımlardan bahseden Zeki Gürcün, ‘’Büyükşehir son 4 yılda Kapaklı’ya 40 derslikli okul, Karaağaç İlköğretim Okulu Doğalgaz Dönüşümü, Kapaklı Otobüs Terminali modernizasyonu yaparken, Cem Evi ısıtma sistemini kuruldu.  Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz tarafından Karaağaç ile muhtelif caddelerde kaldırım, aydınlatma ve asfalt yapımı mahsuplaşması toplamda 18 milyon 110 bin 71 TL karşılığında yapıldı. 5 milyon 769 bin 102 TL’ye Ulaş – Saray ve Büyükyoncalı – Karlıköy grup yolu yapımı tamamlanırken, 1 milyon 644 bin 887 TL bedelinde muhtelif kamulaştırma giderleri yapıldı. Ek olarak Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yolların %56,6’sı yenilenirken, toplam 53 bin 600 metre yol yapıldı.’’ İfadelerini kullandı.

HÜRRİYET CADDESİ’NE PRESTİJ YOLU YAPILACAK

Kapaklı’da devam eden yatırımlardan da söz eden Gürcün, ‘’Kapaklı’da hala devam eden ve bu yıl programda olan işler de mevcut. Misal Kültür Merkezimizin yapımı hala devam ediyor ve bugün itibariyle Karagöz Gölü Deresi de ıslah edilecek. Bu yatırımlara ek olarak İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Vahit İnce Üstgeçidi’nin yerine yeni modern bir üstgeçit yapılacak. Muhtelif caddelerde kaldırım çalışmalarımızı da yürütürken, Hürriyet Caddesi’ne prestij yolu ve dekoratif aydınlatması yapılacak. Yıldızkent Katlı Kavşak yapımı projesi ise TCK’dan bekleniyor. Ayrıca yıl içerisinde Kapaklı’da bizim sorumluluğumuz altında olan yolların 21 bin 250 metresini de tamamlamayı planlıyoruz.’’ Diyerek konuşmasını noktaladı.

‘’ÇİRKİN GÖRÜNTÜ ORTADAN KALKACAK’’

Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün’ün ardından Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar kürsüdeki yerini aldı. Dere Islah çalışmalarının Kapaklı için büyük bir önem arz ettiğini belirten Kenar, ‘’Öncelikle böyle bir temel atma töreninde olmaktan ayrı bir mutluluk ve heyecan içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum. Bu ıslah çalışmaları ilçemiz için önemlidir. İnşallah Karagöz Gölü deremizin ıslahı ile birlikte artık bu bölgede oluşan çirkin görüntü ortadan kalkacak ve şehrimizin çağdaş ve modern bir kent olma yolunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte gerek Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek projeler, gerekse biz Kapaklı Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalar ile ilçemize yakışan, vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte boş vakitlerinin değerlendirilebileceği sosyal bir alanı ilçemize kazandıracağız.’’ şeklinde konuştu.

‘’İLK GÜNKÜ AŞK İLE DEVAM EDİYORUZ’’

Yaz sonuna kadar asfaltlama çalışmalarının başlayacağını dile getiren Kenar, ‘’Bu doğrultuda bizler de halkımıza en iyi şekilde ilk günkü aynı aşk ve heyecanla hizmetlerimize devam ediyoruz. Kültür Merkezimizde çalışmalar gece gündüz aralıksız devam ediyor, bir yandan da TESKİ Kapaklımızda altyapı çalışmalarını da yürütmektedir. Parklarımız yenileniyor ve ilçemizde yeni sosyal alanlar açmaya devam ediyoruz. Yine inşallah bir ya da iki ay içinde belediyemizin sorumlu olduğu cadde ve sokaklarımızda sıcak asfalt çalışmalarına başlıyoruz. Modern yaya üst geçidinde ihalesi bitti ve en kısa zamanda temeli atılacak. Altyapısı tamamlanmış olan sokaklarımızı ve caddelerimizi yenileceğiz. Bazı bölgelerimizde çöp konteynerlerımız eksik, arkadaşlarımız ihale çalışmalarını sürdürüyor. Tamamlandığı zaman bu sorunda ortadan kalkacak.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’KAPAKLI DEVLET HİZMETLERİ İLE DESTEKLENMELİ’’

Düzenlenen törende Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuştu. Yerel yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve Kapaklı’nın devlet yatırımlarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Albayrak, ‘’TESKİ’nin yatırımlarını da eklersek Kapaklı’nın 150 milyon liralık yatırım almış oluyor. Yeni kurulan bir büyükşehir belediyesi, yeni kurulan bir ilçe. Kapaklı elbette hizmet alması gereken bir yer. 150 milyonluk yatırım önemli bir yatırım. Bunlar yeterli mi, değil. Özellikle Kapaklı’nın devlet hizmetleri açısından da desteklenmesi gerekiyor. Biz yerel yönetim olarak Kapaklı’ya üzerimize düşen görevi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Kalan 311 günlük görev süremizde de Kapaklı bu hizmetleri almaya devam edecek. Dere ıslahları DSİ’nin görevleri içinde yer almaktadır. Bizim görevimiz ise kamulaştırma yapmak. Ancak bizim yerel yönetim anlayışımız onun yapması bunun yapması yerine en iyi şartlarda kim yapacaksa o yapsın düşüncesi ile bugün temel atma töreninde buradayız.’’ dedi.

‘’KARAAĞAÇ’IN TÜM YOLLARI YAPILDI’’

Karaağaç’ın ciddi yatırımlar aldığını söyleyen Başkan Albayrak, “Belde belediyeler kurulurken halka sordular. Halk evet dedi. Ama kaldırırken halka sormadılar. Bir kanun çıktı, Karaağaç bir gecede beldeden mahalle oldu. Ama uzun yıllardır ihmal edilen Karaağaç Mahallesi’nin içinden geçen kanalizasyon açıktan akıyordu. Bu insanlık ayıbı. TESKİ tarafından yapılan çalışmalarla bu sorun ortadan kaldırıldı. Karaağaç’ın tüm yolları yapıldı. Karaağaç artık beldeden ziyade bir kent görünümünü aldı. Karaağaç ve Kapaklı’ya tüm hizmetlerimiz helal olsun.’’ İfadelerini kullandı. 

‘’KAPAKLI KİME TAMAM DİYECEĞİNİ İYİ BİLİR’’

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlere de değinen Başkan Albayrak, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Kapaklı sosyal demokrat bir yöneticiye görev verdi. İnanıyorum ki Tekirdağ’ın tamamında yine 30 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde halkımız bu hizmetleri değerlendirerek yine 12 belediyeyi sosyal demokrat yöneticilere vereceğine inancım tamdır. Yerel seçimlerden önce önümüzde 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Türkiye’nin kader seçimlerinden bir tanesi. Kapaklı halkı ne yapacağını bilir, kime ne zaman tamam diyeceğini çok iyi bilir.’’

Albayrak’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri tören pistine çıkarak kurdele kestiler. Kurdele kesiminin ardından butona basılarak ilk harç atıldı.