Kurulduğu ilk yıl şampiyonluk elde eden Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü, transfer çalışmalarını hızlandırdı.

2017-2018 sezonunda Mustafa Dursun Başkanlığı’nda kurulan Kapaklı’nın en genç takımı Başakşehir Koleji , teknik direktörlük koltuğuna oturttuğu Furkan Aşık ile Tekirdağ 2. Amatör Ligi D Grubu’nu domine ederek şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu sezon Tekirdağ 1. Amatör Lig’inde mücadele edecek olan Başakşehir Koleji transfere de hız verdi. 

KAPTAN VE KRAL YUVADA KALDI

Geçtiğimiz sezonu grubunda “en az gol yiyen kaleci’’ olarak tamamlayan tecrübeli eldiven ve takım kaptanı Uğur Akyıldız ile attığı 22 golle gol krallığına ulaşan Mert Torun ile yeniden anlaşıldı. İmza töreninde konuşan Uğur Akyıldız “ İlk senemizde şampiyon olmak istiyorduk ve başardık. Geçtiğimiz sene başında kurduğumuz kadro ile hedefimiz Süper Amatör Lig’e çıkmaktı bunun ilk aşamasını da bu şampiyonluk ile tamamlamış olduk. Bu sene de bu projenin içinde olmaktan, bu takıma kaptanlık yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

TAKIM KORUNDU

Geçtiğimiz sezonda şampiyonlukta önemli katkıları olan Kemalettin Analp, Murat Yel, Barış Cihangir , Tolga Şen , Emre Yoldaş, Ozan Aşık , Berkay Çabuk Erhan Yakşi ,Özgür Öztaş, Oğuzhan Sulu , Yanki Kapar , Sezer Karagöz ve Ahmet Yıldız ile yeniden anlaşan Başakşehir Koleji  takım kadrosunu da korumuş oldu.

İLK DIŞ TRANSFER FORVETE

Attığı 70 gol ile 2. Amatör Lig A, B , C ve D grubunda en çok alan takım olan Başakşehir Koleji ilk dış transferini de forvete yaptı. Kariyerine Çerkezköyspor’da başlayan Çerkezköyspor , Tekirdağspor , 1911 Çerkezköyspor , Muratlı Belediyespor , Çerkezgücü ve son olarak Büyünyoncalıspor forması giyen Gökhan Balıkçı ile sözleşme imzaladı. Balıkçı TFF 3. Lig de 4 maçta forma giyerken Bölgesel Amatör Lig de ise oynadığı 6 maçta 2 gol attı.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

İmza törenlerinde kulüp başkanı Mustafa Dursun ve kulüp teknik direktörü Furkan Aşık’ta hazır bulundu. Aşık, “ Mevcut kadromuzun bizi Süper Amatör Lige çıkaracak ve bizi orada tutacak olduğunu biliyoruz , ancak biz işimizi riske atmadan sadece bir yılın değil bir kaç yıl sonrasınında planları yaparak dış transferde ilerliyoruz. Takımımız geçen sene 22.6 yaş ortalaması ile mücadele etti. Yani genç bir takımız bu sene rakiplerimiz daha güçlü olacak, bizde takımımızı Gökhan Balıkçı gibi güçlü bir forvet ile güçlendirerek bu açığı gidermeye çalıştık. İlerleyen günlerde iç transferde ve dış transferde 3-4 arkadaşımızı aramıza katarak transfer sezonunu kapayacağız” dedi.

''FUTBOLCULARIMA GÜVENİYORUM''

Başakşehir Koleji Kulüp Başkanı Mustafa Dursun, “ Geçtiğimiz sene şampiyon olan hocamızı ve futbolcularımı tekrardan tebrik ediyorum. Bu sene de hedefimiz en üst Ligi en üst sırada bitirmek , bunu başaracak hocamız ve futbolculara sahibiz inşallah birlikte başaracağız. Sene başında Kapaklı Belediye Başkanımız Sayın İrfan Mandalı’nın da söz verdiği gibi futbolcularımızı kampa göndereceğiz oradan güçlü bir şekilde dönüp lige başlayacağız “ifadelerini kullandı.