Tekirdağ 2. Amatör D Grubu son hafta maçında şampiyon Başakşehir Koleji ile Karaağaçspor karşı karşıya geldi. 

Ligte oynadığı 11 maçını da kazandıktan sonra üst üste iki mağlubiyet alan Başakşehir Koleji son hafta maçında rakibi Karaağaçspor’u 7-0 mağlup ederek 2. Amatöre galibiyet ile veda etti.

BAŞAKŞEHİR KOLEJİ HIZLI BAŞLADI

Maçı başlama düdüğü ile şampiyon gibi oynamaya başlayan Başakşehir Koleji rakibini sağlı sollu geliştirdiği ataklar ile ablukaya aldı . Geliştirdiği ataklarda aradığı golü 11. dakika da Furkan Şen ile bulan Başakşehir Koleji 1-0 öne geçti. Baskısını iyiden iyi arttıran ev sahibi ekip, 23. dakika da Barış Cihangir’in attığı golle durumu 2-0 taşıdı.

KALECİ KIRMIZI KART GÖRDÜ

2-0 geriye düşen Karaağaçspor gol için rakip kaleye yüklense de aradığı pozisyonları bulamadı. 35. dakika da Ozan kullandığı kornerde top ceza sahası üzerine düştü , düşen topu iyi takip eden Barış Cihangir kendisinin iki takımının 3. golünü attı(3-0). Gol pozisyonunda kendisine faul yapıldığını düşünen Karaağaçspor kalecisi Taylan yoğun itirazı sonucu kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

BARIŞ HAT-TRİCK YAPTI

İkinci yarıda Anıl yerini Yanki Kapar’a , Uğur Akyıldız yerini Ahmet’e ve Ozan Aşık yerini Oğuzhan Sulu’ya bıraktı. İlk yarıdaki oyununu ikinci yarıda da sürdüren Başakşehir Koleji 54. dakika da Furkan Şen’in 62. dakika da Özgür Öztaş’ın 76. dakika da Oğuzhan Sulu’nun golü ile skoru 6-0 getirdi. Maçın 85.dakikasında Barış Cihangir kendisinin 3. takımının 7. golünü atarak maçın skorunu tescil etti(7-0). 

KUPA TÖRENİ YAPILDI

Ligin bitimine 3 hafta kalan şampiyonluğunu garantileyen Başakşehir Koleji maç bitiminde şampiyonluk kupasını da kaldırdı. Tekirdağ Amatör Futbol Federasyonu adına kupayı TAFF Genel Sekreteri Ersan Karamemetoğlu ve yönetim kurulu üyesi Yalçın Özçevik takdim etti. Kupa töreninde takım futbolcuları , kulüp Başkanı Mustafa Dursun ve kulüp yöneticisi İsmail Akay da hazır bulundu.

İLK YILDA GELEN ŞAMPİYONLUK 

Kurulduğu ilk yıl da takımın başına getirilen ve ilk kez teknik direktörlük deneyimi yaşan genç teknik adam Furkan Aşık’ta teknik direktörlük kariyerine kupa ile başlamış oldu. Kupa töreninden sonra konuşan Furkan Aşık, “Şimdi sonuna kadar sevinmek hakkımız. Bu saha da 14 hafta mücadele eden koca yürekli futbolcularımı tebrik ederim . Bizlere imkan yaratan başkanımız Mustafa Dursun’a teşekkür ederim. Biz burada kalıcı olmadığımızı biliyorduk , şükürler olsun ki bir üst ligdeyiz . Şimdiden söylüyorum 1. Amatör küme de kalıcı değiliz . Sadece misafiriz “dedi.

SÜPRİZ TRANSFERLERİMİZ OLACAK  

Konuşmasının devamında Aşık, ” Gelecek sezonun planlamasını da Süper Amatör Lig’in planlamasını da yaptık. Gelecek yıl kadromuzu koruyarak üstüne bir kaç takviye yaparak devam edeceğiz. Anlaştığımız ve anlaşmak üzere olduğumuz arkadaşlarımız var bunları da en kısa zamanda açıklayacağız “ dedi.