Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki Amatör Spor Kulüpleri’nin Başkan ve yönetimleri ile 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programına Başkan Vahap Akay’ın yanı sıra, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile 1911 Çerkezköy Doğan Spor Kulübü yönetimi, Fevzipaşa Spor Kulübü yönetimi, 1923 Çerkezköy Spor Kulübü yönetimi, Kızılpınar Spor Kulübü yönetimi, Çerkezgücü Spor Kulübü yönetimi, Kızılpınar Uzay Spor Kulübü yönetimi ve Çerkezköy Samsun Yaşar Doğu Spor Kulübü yönetimi katıldı.

‘’ANTRENMAN VE MAÇLAR 29 EKİM SPOR KOMPLESİNDE YAPILABİLECEK’’

Çerkezköy’deki spor kulüplerinin sıkıntılarının farkında olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, programda yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;  “Çerkezköy’de toplam 3 adet futbol sahası bulunmaktadır. Bunlardan biri yarı mülkiyeti belediyemizde yarı mülkiyeti Çerkezköy OSB’de olan Mustafa Uğraş Stadı; ikincisi Veliköy’deki futbol sahası; üçüncüsü de 29 Ekim Spor Kompleksi yanında yaptığımız yeni futbol sahasıdır. Biz geçen yıl takımlarımızın antrenmanlarını Veliköy’de yapmaları; Süper Amatör Lig maçlarının 29 Ekim Spor Kompleksi yanındaki sahada oynanması ve 1911 Çerkezköy Doğan Spor’un da BAL maçlarını Mustafa Uğraş Stadı’nda oynaması şeklinde program yapmıştık. Fakat takımlarımız artık antrenmanlarını da maçlarını da 29 Ekim Spor Kompleksi yanındaki sahamızda yapabilecek.’’

‘’VELİKÖY’DEKİ FUTBOL SAHASINA GİRİŞ ÇIKIŞ YOLU KAPATILDI’’

Veliköy’deki futbol sahası ile ilgili bazı sorunlar yaşandığına dikkat çeken Başkan Akay, “Sorunlardan biri artık Veliköy’deki futbol sahasına giriş çıkış yolu mülkiyet sahibi tarafından kapatıldı. Alana geçiş yok. Karayolları da bizim alternatif bir giriş yapmamıza müsaadesi vermiyor. Bu alanda daha önce Gümrük ve Tır Parkı gibi tasarruflarımız vardı fakat bu tasarruflarımız da bizim dışımızdaki çeşitli nedenlerle gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

‘’HIZLI TREN PROJESİ SAHANIN BİR KISMINI İÇİNE ALIYOR’’

Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilmesi planlanan hızlı tren projesinin, 29 Ekim Spor Komplesi’nin bir bölümünü kapsadığını dile getiren Başkan Akay, “29 Ekim Spor Kompleksi yanında yapılan futbol sahasına bin kişilik tribün kazandırdık. Bilindiği üzere Çerkezköy’de hızlı tren projesi var. 2023-2024 yıllarında bu proje gerçekleşecek. Projede yapılan son düzenlemelerde sahanın bir kısmı proje içinde kalıyor” dedi.

‘’BELEDİYE GELİRLERİ YÜZDE 30 KESİLDİ’’

Çerkezköy Belediyesi’nin spor kulüplerine yaptığı harcamaları tekrar gözden geçireceğini dile getiren Başkan Akay, “Bugüne kadar kulüplerimize elimizden gelen yardımı yaptık. Ancak ekonomik kriz herkesi vurduğu gibi Çerkezköy Belediyesi’ni de etkiledi. Dolayısıyla bu sene spor kulüplerimize nakdi yardım yapmamız mümkün görünmüyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında belediyelerin gelirlerinden yüzde 30 kesinti yapıldı. Hal böyleyken bizim de yatırımlarımız, bizim de projelerimiz var. Ama bütçe anlamında bazı kısıtlamalar geldiği için sıkıntı yaşamamak adına böyle bir karar almak zorunda kaldık. Bütçemizde rahatlama olduğu anda kulüplerimize aynı yardımları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘’ÇOCUKLARA SPOR DİSİPLİNİ VERMEK KOLAY İŞ DEĞİL’’

Amatör Spor Kulübü yönetimlerinin işlerinin kolay olmadığının farkında olduğunu belirten Akay, “Çocukları toplamak, bir araya getirmek, onlara sporun disiplinini vermek kolay iş değil. Biz yaptığımız tüm yatırımlarda sporu hep ön planda tuttuk. Bugüne kadar yaptığımız parklarda, oluşturduğumuz yeşil alanlarda vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın kullanımına spor alanları kazandırdık. 29 Ekim Spor Kompleksi’nin eski halini hatırlıyorsunuz. Bunların hepsi kulüplerimize, çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan hizmetlerdir” diye konuştu.

‘’ÇERKEZKÖY’E NEDEN YATIRIM YAPILMIYOR?’’

Çerkezköy’ün yeni ve büyük bir futbol stadına ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşık 4,5 yıl önce Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki kapalı spor salonu arkasında Gençlik Merkezi temeli atıldı ve hala bitirilemedi. Hepimizin bildiği gibi bir şehirde spor alanlarının yapılması ile ilgili sorumluluk yerel yönetimlerde değil; Spor Bakanlığı ve ilgili spor müdürlüklerindedir. Gençlik Merkezi’nin arkasındaki yaklaşık 20 bin metrelik spor alanına futbol sahası yapmak için Spor Bakanlığı ile 5-6 kez görüştük. Alanı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devretmeleri halinde buraya bir stat yapılacağını hatta işin projesinin de bütçesinin de hazır olduğunu dile getirdik. Fakat Bakanlık yetkilileri bize stadı kendilerinin yapacaklarını belirttiler. Bunun üzerine biz zemin etütlerini Belediyemizin yapabileceğini ve gerekirse destek de verebileceğimizi ilettik. Bunları siyaset yapmak için söylemiyorum. Ancak mesele Çerkezköy’e yatırım yapmaya gelince maalesef bu konuların hiçbiri gerçekleşmedi” açıklamalarında bulundu.

‘’KIZILPINAR’LA İLGİLİ BİR TASARRUFUMUZ OLACAK’’

Kızılpınar’da bulunan eski futbol sahasının dönemin belediyesi tarafından spor alanına dönüştürüldüğünü fakat sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildiğinin de altını çizen Akay, “Buraya bir futbol sahası yapalım dedikten sonra alanın Milli Eğitime tahsis olduğu akıllarına geldi. Milli Eğitim tahsisini öğrendikten sonra yetkilileri sıkıştırdık ve oraya iki okul yaptırdık. Kızılpınar’da halı sahanın arkasında bir alanımız var. Orayla ilgili tasarrufumuz olacak” dedi.

‘’ÇERKEZKÖY’E YAKIŞIR BİR STADA İHTİYACIMIZ VAR’’

Çerkezköy’ün artık daha profesyonel bir stada ihtiyaç duyduğunu da belirten Vahap Akay, “Kulüplerimizi halkımız ile buluşturmamız gerekiyor. Bahsettiğimiz stat projesi bu kentin bir ihtiyacıdır. Bakanlık için 10 milyonluk yatırım, inanın büyültülecek bir yatırım değildir. 2017 yılında Türkiye’de 181 tane futbol sahası yapmışlar. 258 tane kapalı spor salonu yapmışlar. Bu spor alanlarını nereye yapıyorsunuz. Her yıl bir Anadolu ilçesi kadar göç alan Çerkezköy’e neden yatırım yapılmıyor. Burada alan da var. Üç yıl içinde bir şekilde bu stat buraya yapılacak. Bunun başka yolu yok. Artık Çerkezköy’e yakışır kendi sınırlarımızda en azından 6 bin kişi kapasiteli güzel bir stadyuma ihtiyacımız var” dedi.

Düzenlenen kahvaltı programının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kulüp başkanları ve basın mensupları ile birlikte özçekim gerçekleştirdi.